Logo uitkijkpost.nl
Wie van de drie brengt uiteindelijk als eerste zijn stem uit?
Wie van de drie brengt uiteindelijk als eerste zijn stem uit? (Foto: NH Media)
video Castricum

Allereerste stemmen uitgebracht bij station Castricum

  Politiek

Bij station Castricum werden woensdag 20 maart om 00:00 uur de eerste stemmen voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen al uitgebracht.

Slechts een handjevol stemmers stond te wachten om om twaalf uur als eersten hun stem uit te brengen, meldt mediapartner NH Nieuws. Sinds drie jaar biedt de gemeente Castricum inwoners de gelegenheid om al heel vroeg te stemmen tijdens de verkiezingen. Dit jaar met de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen is het niet anders. De bloemenkiosk bij het station fungeert als stembureau. Waarschijnlijk het meest welriekende bureau door alle bloemen, want de winkel is straks gewoon open. Maar om klokkenslag twaalf uur gaf burgemeester Toon Mans er het startsein voor de verkiezingen.

En wie is dan de eerste stemmer? Tot zijn eigen verrassing staat oud-wethouder Marcel Steeman vooraan. "Ik had het niet verwacht. Normaal gesproken is het een stuk drukker tegen half twaalf dat ik hier aan kwam rijden. Het is rustig nog." 

Achter Steeman staat de net 18-jarige Thomas Smit te wachten. En daarachter de overbuurman van de bloemenkiosk Arno Reekers. Bekijk de video om te zien wie van de drie als eerste z'n stembiljet deponeert.

In de bloemenkiosk bij het station kan de hele dag gestemd worden tot 20:00 uur. Op 17 andere locaties en bij de mobiele stembureaus kan dit van 7:30 tot 21:00 uur.

Meer informatie is te vinden op: Castricum stemt op woensdag 20 maart en Jouw stem bepaalt waarvoor het waterschap betaalt.

Bron, foto en video: NH Nieuws

Meer berichten