Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Castricum stemt op woensdag 20 maart

Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap. In Castricum kan je van 0.00 tot 20.00 uur stemmen bij het NS-station en van 7.30 tot 21.00 uur op 17 andere locaties. Of maak gebruik van het mobiele stembureau in verzorgingshuizen en op scholen.

Neem twee stempassen mee Dit keer krijgen de meeste kiezers twee stempassen. Eén voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en één voor de Waterschapsverkiezingen.

Ga je stemmen? Neem dan mee:

 • de juiste stempas(sen)
 • een identiteitsbewijs (paspoort, Nederlands identiteitskaart of rijbewijs). Dit document mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.
   

Stempas kwijt?
Ben je jouw stempas kwijt? Vraag dan voor dinsdag 19 maart, 12.00 uur een vervangende stempas aan. Vind je later jouw oude stempas terug? Dan kun je hier niet meer mee stemmen.

Iemand machtigen?
Ga je zelf niet stemmen, maar wil je iemand machtigen? Lees dan achterop je stempas hoe je dit doet. Kijk voor meer informatie over iemand machtigen op www.castricum.nl/verkiezingen2019

Stemmen bij het NS-station vanaf 0.00 uur
Bij het NS-station kun je in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 0.00 uur al stemmen. Handig als je dinsdag met de laatste trein of bus naar huis komt. Maar ook als je met de eerste trein of bus vertrekt. Het stembureau is tot 20.00 uur geopend en zit in de bloemenwinkel.

Het stembureau komt naar je toe
Er rijdt ook een mobiel stembureau door Castricum. Deze staat op verschillende locaties in Castricum:

 • van 9.00 tot 10.30 uur, De Boogaert, De Boogaert 37 in Castricum
 • van 11.00 tot 12.00 uur, Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113 in Castricum
 • van 12..30 tot 13.30 uur, Bonhoeffer College, Pieter Kieftstraat 20 in Castricum
 • van 14.00 tot 15.00 uur, Jac. P. Thijsse College, De Bloemen 63 in Castricum
 • van 19.30 tot 20.30 uur, Dorpshuis De Kemphaan, Woude 8 in de Woude.
   

Het mobiele stembureau staat bij twee scholen. Zo kunnen leraren en leerlingen vanaf 18 jaar stemmen. Alle leerlingen en leraren zijn welkom om een kijkje te nemen in het mobiele stembureau om te zien hoe het werkt.

Weet wát je stemt: vul een stemhulp in Weet wát je stemt op woensdag 20 maart. Een stemhulp kan daar bij helpen. Vul voor de Provinciale Staten de stemhulp in via www.noord-holland.stemwijzer.nl en voor het waterschap via www.hhnk.mijnstem.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over de verkiezingen? Kijk dan op www.castricum.nl/verkiezingen2019

Meer berichten