Afbeelding
Foto: Pixabay

Goed nieuws voor slachtoffer tasjesroof!

Ingezonden Castricum

CASTRICUM - De redactie ontving onderstaande brief van de mevrouw die dinsdag 24 maart beroofd werd van haar tas met inhoud:

"EINDELIJK GOED NIEUWS. De politie in Castricum is geweldig. Ze hebben de daders van de overval gepakt! Het waren twee jongens van nota bene 14 jaar. Als die niet gauw wat anders gaan doen, dan worden het professionele misdadigers. En dat zou zonde zijn. 

Donderdagavond 26 maart zijn ze opgepakt en vrijdag 27 maart hebben ze alles bekend. Zonder dat ik het wist, hebben ze ook nog mijn reserve autosleutel gestolen en in mijn auto gereden, 14 jaar zijn ze hè! Afijn, ze hebben verteld waar de auto stond. Aanvankelijk kon de politie de auto niet vinden. Maar zaterdag 28 maart om een uur of  twaalf, twee politieagentes aan de deur. Ze kwamen mijn auto terugbrengen. Ik stond te schudden van de stress want jongens van 14, ik verwachtte mijn auto al total loss. De spanning was te snijden, maar nee, gelukkig niet total loss. De auto bevond zich in goede staat, alleen denk ik dat ze in de auto geslapen hebben. In ieder geval wel een feestje gebouwd. Er lagen wel 20 sigarettenpeuken, blikjes en frisdrank, geen alcohol gelukkig, maar de hele achterbak was leeg. Uit die achterbak waren verdwenen: een krat met gevarendriehoek, krik en ander gereedschap. En twee nieuwe bloembakken van de Karwei, die ik nog niet mee naar boven kon nemen omdat mijn handen vol waren. Spullen voor mijn nieuwe huis in Heiloo. Ze hebben die spullen zeker naast de auto gezet. 

Ook mijn tas is terecht. Ze hebben verteld waar ze die in het water hebben gegooid. De politie heeft hem eruit gevist en helemaal afgeschrobd en laten drogen. Ik kon toen vaststellen dat mijn rijbewijs weg was en mijn ID-kaart en verder nog een bankpasje van de Rabobank en van de ING. De rest van de pasjes van leveranciers, de zorgpas en andere spulletjes zijn nog bruikbaar, zo ook mijn leren tas en leren portemonnee. Zaterdag was de gelukkigste dag van mijn leven toen ik mijn auto en tas weer terugzag. Ja, wat was ik blij. Ik moest er niet aan denken, mijn tas en auto voor altijd weg.

Ik zal veel voorzichtiger worden met mijn spullen, dit mag niet meer gebeuren en ik wil alle ouderen waarschuwen dat ze niet zo dom moeten zijn als ik. Bijvoorbeeld niet alles meeslepen in je tas wat je die dag niet nodig hebt. Tas niet onder je arm, maar over je schouder, niet in de rollator. Pinnen uitsluitend contactloos, dan heb je je pincode niet nodig en je kunt maar tot 50 euro contactloos betalen. Je raakt geen grote bedragen meer kwijt, dus is het nog te overzien. En wat moet je met twee bankpasjes op een dag, een is wel genoeg. Weinig contant geld meenemen en niet de ID-kaart en je rijbewijs. Rijbewijs alleen is meestal voldoende. Tja, het kan zo makkelijk zijn. Je moet er alleen aan denken.

Deze zaak is volgens de politie heel goed en vlot verlopen, binnen vijf dagen opgelost. Ik ben heel trots op de politie van Castricum en de wijkagente, die de zaak deed rollen. Iedereen een grote pluim. Wat hebben ze veel voor mij gedaan. Ik ben ontzettend dankbaar en kan ze niet genoeg de hemel in prijzen. Ze verdienen het zo om in het zonnetje te worden gezet. Zonder hen was ik reddeloos verloren geweest. Hulde, hulde.

Niet alleen de politie wil ik  hartelijk bedanken, maar ook alle mensen die voor mij hebben klaargestaan en mij hebben geholpen of wilden helpen. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Ik geloofde er nooit zo in, maar je staat in deze tijd echt niet alleen, ook al voelt dat soms wel zo."

De naam van de briefschrijfster is bekend bij de redactie.

Lees ook: Aangrijpende brief van slachtoffer tasjesroof