Logo uitkijkpost.nl
<p>Vincent Beentjes</p>

Vincent Beentjes

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

Vincent Beentjes afgetekend snelste

  Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum is met groot tijdsverschil de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavond tijdrit op Sportpark de Cloppenburg in Akersloot.

Over de opkomst is de organisatie de laatste tijd niet enthousiast. Dit vanwege de geringe deelname aan de al jaren bestaande wedstrijd. Wellicht is het woord wedstrijd voor velen een drempel voor het aan de start te gaan staan en is het beter een andere benaming te kiezen, waarbij het gezien moet worden als een gezellig, sportief en laagdrempelig evenement om met elkaar bezig te zijn, jezelf te testen in je conditie en je technische vaardigheden te verbeteren. Zelfs dat laatste is niet belangrijk: lekker een uurtje mountainbiken dient voorop te staan zonder jezelf druk op te leggen. Een mogelijkheid is de donderdagavond anders in te vullen en te benoemen als oefenavond door iedereen de gelegenheid te bieden, onder voorwaarden, tussen 19.00 en 21.00 uur te mountainbiken en in die periode een ronde of 10 ronden tijd te klokken of een duurtraining van 2 uur te doen. Binnen dit geheel kan het bestaande Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement blijven bestaan. De harde kern die altijd aanwezig is, waaronder zeker Vincent Beentjes, Henk Jan Verdonk senior en Walter van Kuilenburg te scharen zijn, waren er ook ditmaal. 

Vincent Beentjes stak er met kop en schouders bovenuit met een totaaltijd van 50.12 minuten. Emiel Prins en Henk Jan Verdonk senior, de mannen uit de Egmonden, vonden elkaar in een sportieve strijd om de plekken 2 en 3. Slow starter Verdonk senior toonde zich de sterkste met 55.55 minuten, exact 1 minuut sneller dan Prins. Hierbij moet wel aangetekend worden dat dit ook andersom en spannender had kunnen zijn, mits Emiel Prins niet tegen panne was aangelopen in de laatste omloop, maar daarmee wel met vertraging over de meet kwam. Als geen sprake geweest zou zijn van deze pech, dan had Prins bijna zeker zijn bestaande record ruim verbeterd en was de volgorde in de uitslag met Verdonk senior wellicht anders geweest. Ook Walter van Kuilenburg kwam het pechduiveltje tijdens de koers tegen, maar kon dit euvel zelf verhelpen en zijn rit uitrijden. Barry Schrama is na een hardnekkige blessure sinds kort op de weg terug en dient nog veel verloren terrein goed te maken. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 50.12 min; 2. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 55.55 min; 3. Emiel Prins, Egmond aan Zee 56.55 min; 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo 59.10 min; 5. Barry Schrama, Akersloot 61.15 min.

Meer berichten