Logo uitkijkpost.nl
Foto: Impressie door kerssens I de ruiter architecten
Akersloot

Op weg naar één sportcomplex: Akersloot OmniPark

  Sport

AKERSLOOT - Samen staan we sterker. Dat is het uitgangspunt van Akersloot OmniPark, het park dat in de toekomst ruimte biedt aan de vele verschillende (sport)activiteiten in het dorp. Het idee, dat al enkele jaren geleden door de gemeente Castricum naar voren is gebracht, is nu door de initiatiefnemers in gang gezet. De voorzitters van zes sportverenigingen in Akersloot, de voetbal- tennis- wandel/hardloop- mountainbike- handbalvereniging en de ijsclub, vormen samen de stuurgroep die de plannen hebben uitgewerkt.

Het woord ‘omni’ betekent letterlijk ‘alle’. Door alle krachten te bundelen, kan er meer bereikt worden. Faciliteiten zoals sportvelden, een clubhuis, kleedruimten, zalen voor activiteiten zoals yoga, toneel, klaverjassen, etc. kunnen worden gedeeld zodat deze beter benut worden. De sport- en overige verenigingen kunnen op deze manier meer energie stoppen in de activiteit zelf. En dat is toch uiteindelijk waar het om draait.

Het beeld dat ze voor ogen hebben met Akersloot OmniPark is alle activiteiten voor iedereen combineren op één complex. Een park waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Er wordt gesport door jong en oud, sportief en recreatief, binnen en buiten en op alle niveaus. Altijd laagdrempelig, sociaal en samen.

Natuurlijk speelt sport in dit plan de hoofdrol, maar vooral ook het samenzijn is van groot belang. Het doel is namelijk een beweegvriendelijke leefomgeving te maken voor jong en oud. Elkaar ontmoeten, meedoen, bewegen, ontspannen, fit blijven en gezelligheid zijn net zo belangrijk als sportprestaties. Speciale aandacht gaat uit naar ouderen om fit en vitaal te blijven en naar de jongeren om meer te bewegen.

De initiatiefnemers hopen dat het plan in 2025 gerealiseerd is.

Kijk op www.akerslootomnipark.nl, Facebook en Instagram voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen. 

Meer berichten