Logo uitkijkpost.nl
<p>Hidde Buur</p>

Hidde Buur

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

Hidde Buur werkt zich op tot de top

  Sport

AKERSLOOT - Hidde Buur uit Akersloot begon als 10-jarige bij Sportcomplex de Cloppenburgh op het parcours van Kids and Parents Bikeschool (KPB). Op zondag 2 mei neemt Hidde, uitkomende voor W.V. Noord-Holland, deel aan de International Paracycling Classics ronde in Vlaanderen. Het is de eerste editie van een klassieker voor wielrenners en wielrensters met een lichamelijke beperking. Hidde rijdt in de klasse Cycling 4. 

Paracycling bestaat uit 4 disciplines te weten: handbike, cycling, tri-cycle en tandem. Binnen deze disciplines is er nog een onderverdeling van 1 t/m 5: 1 is het meest beperkt en 5 het minst beperkt. In Vlaanderen zal de absolute top van het paralympische wielrennen aanwezig zijn. Hidde start om 12.00 uur op de markt in Brugge en eindigt 92.5 km verder in Ronse. Ook zullen andere aankomende talenten daar hun debuut maken.

Daarna zullen veel van de renners en rensters doorreizen naar Oostende, België om de Wereldbeker te rijden. Daar maakt Hidde zijn debuut voor het Nederlandse Paracycling Talententeam in het Wereldbekercircuit. Hidde rijdt daar op 7 mei (op zijn 18e verjaardag) om 15.15 uur de 30 km tijdrit  en op 9 mei om 14.30 uur een wegwedstrijd van 100 km.

Bij een heel sterk debuut mag hij nog deelnemen aan het EK in Oostenrijk en later dit jaar staat er nog een Wereldbeker in Italië op op het programma. 

Meer berichten