Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes roert zich als sterkste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum laat tegen het eind van het jaar zien over de snelste en sterkste benen te beschikken door zijn tegenstanders op een respectabele afstand te rijden in de op een na laatste tijdrit van 2020 op de donderdagavond in Akersloot. De twee laatste donderdagen vallen op 24 en 31 december respectievelijk kerst- en oudjaarsavond. 

Was het vorige week koud, veel wind en nat, deze keer overheerste een lichte vrieskou de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh. Het is momenteel bij hoge uitzondering mogelijk een verbetering te verkrijgen in een persoonlijk record in de stand om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. De op papier snelst aanwezige man, Dave van Kuilenburg, diende het spits af te bijten en moest proberen afstand te nemen van zijn directe belager Vincent Beentjes uit Castricum of hem van zich af te houden. De laatste optie lukte tot halfkoers, maar daarna liepen bij de jongste Van Kuilenburg de benen vol en moest hij dulden dat Beentjes hem achterhaalde en zelfs passeerde en met zware benen over de streep kwam. 

In de sterke bezetting van deze avond verscheen de sinds lange tijd door Pfeiffer afwezige Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) weer aan het front en liet een uitstekende indruk achter door plek twee te pakken voor de ingestorte Dave van Kuilenburg. De ook goed op dreef zijnde Bakkummer Alwin Hes moest echter met spaakbreuk het strijdtoneel voortijds verlaten. Was vorige week de tweestrijd tussen Wout Bakker (Heiloo) en Akerslootse Femke Mossinkoff het aanzien waard, nu trok het duo Jelte Buur/Alex Hageman, respectievelijk uit Akersloot en Limmen, de schijnwerpers naar zich toe. Dit niet vanwege de eindtijd zie zij scoorden, maar de wijze van wedstrijd-strijd baarde opzien. 

De dertig seconden achter Alex Hageman vertrokken Jelte Buur overbrugde in een zucht dat gat en kwam erlangs. Buur realiseerde zich niet dat hij met deze actie de duivel in Hageman ontbond. De manmoedige jonge Hageman wist zich als een pitbull vast te bijten in het wiel van de jongere broer van Hidde Buur, momenteel op Papendal woonachtig om zijn wielertoekomst gestalte te geven. Na zich vastgebeten te hebben deed Hageman nog een geslaagde poging afstand te nemen om zich vervolgens in de laatste omloop alsnog door de meer ervaren jongste Buur terug te laten pakken, maar doet niets af aan de gedurfde prestatie van de man uit Limmen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 52.14, 2. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 52.49, 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 53.09, 4. Wout Bakker (Heiloo) 54.05, 5. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 55.14, 6. Gerrit Jansen (Schagen) 58.44, 7. Jelte Buur (Akersloot), 8. Alex Hageman (Limmen) 59.25. Uitslag vrouwen: 1. Femke Mossinkoff (Akersloot) 55.00 (vijfde in de all-over uitslag).

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57