Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers neemt revanche

  Sport

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond 26 november in Akersloot zijn gram weten te halen voor de nederlaag van vorige week, aangedaan door Dave van Kuilenburg  op Sportcomplex de Cloppenburgh. Als leider in de stand van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement voelde Lars Volkers zich weer eens verplicht een scherpe tijd neer te gaan zetten. 

Bij een druilerig regentje zonder wind, dienden de renners de gebruikelijke tien omlopen onder de wielen weg te rijden. Vooraf altijd weer die sterke verhalen over trainingen van de afgelopen week en het gepoch over hun verbeterde materialen en onderdelen waarmee sommige ouderen zich kunnen bedienen en die ze zich kunnen veroorloven. Daarnaast staan ook de jonkies aan het vertrek die nog niet diep in de buidel kunnen tasten, maar wel binnen hun vermogen tegenstand bieden en nog geen slechte uitslag rijden ook op een mountainbike die enige kilootjes weegt. 

Dave van Kuilenburg probeerde het gewicht van een renner op te tillen teneinde het gewicht te bepalen en het kostte hem daarbij bijna zijn rug. Wellicht dat die actie hem deze dag de zege deed ontglippen of dat het achtergebleven bouwafval in zijn raceschoen, wat voor de nodige pijn tijdens de race zorgde, hier debet aan was, vertelt het verhaal niet. Feit was gewoon dat Lars Volkers sneller reed. Het zich bedienen van hun zelf aangeschafte transponders zit bij enkelen nog niet in het systeem, zodat zij weer moeten terugvallen op de hulp van de organisatie. 

Deze tijdrit bleven alle deelnemers ruim binnen het uur over de tien omlopen. Waarvan Walter van Kuilenburg en voor de zoveelste keer Wout Bakker, nu nog terug te vinden in de subtop en sparend voor super materiaal, zodat de mannen hun borst alvast nat kunnen maken. Vervolgens Koen Könst en tenslotte nog Jelte Buur hun persoonlijke tijd scherper wisten te stellen. 

Uitslag: 1. Lars Volkers Schagen 50.41 min; 2. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.27 min; 3. Vincent Beentjes Castricum 52.01 min; 4. Walter van Kuilenburg Amsterdam 52.05 min; 5. Wout Bakker Heiloo 52.08 min; 6. Alwin Hes Bakkum 52.33 min; 7. Peter Dekker Egmond aan Zee 53.48 min; 8. Koen Könst Castricum 54.19 min; 9. Mark Zwart Egmond aan Zee 55.56 min; 10. Bob Scholten Akersloot 56.46 min;11. Jelte Buur Akersloot 57.50 min; 12. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 58.35 min.

Meer berichten