Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dave van Kuilenburg pakt de draad weer op

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft, na vorige week de zege te hebben moeten laten aan zijn oudere broer Walter, het heft weer in eigen hand genomen en zo weer de overwinning gepakt in de wekelijkse donderdagavond individuele tijdrit in Akersloot om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Al sinds de eerste corona-uitbraak en toen vervolgens sporten weer onder voorwaarden mogelijk werd, is er overgegaan van een groepswedstrijd naar een coronaproof individuele tijdrit met starts om de dertig seconden, zodat de onderlinge afstand gewaarborgd kon worden. Sinds dat moment is aan deze vorm duidelijk gehoor gegeven, gezien het aantal deelnemers. De aanschaf van het elektronische Mylaps tijdwaarnemingssysteem, waarbij de renners voorzien zijn van een eigen aangeschafte transponder is niet slechts bedoeld als luxe, maar vooral het vermijden van onderlinge kontakten vooraf bij het inschrijven voor de tijdrit. 

Al in de eerste omloop werd duidelijk, dat Dave van Kuilenburg op Sportcomplex de Cloppenburgh zijn zinnen gezet had op de overwinning en bovenal wilde laten zien beter in zijn vel te zitten dan vorige week. Op zijn vertrouwde strandracer reed de jongste van de Van Kuilenburgen rondetijden van iets boven de vijf minuten met in ronde 3 zelfs een van iets onder de vijf. Tenslotte leidde zijn optreden tot een eindtijd van 50.25 minuten. 

Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee, ditmaal voortreffelijk de routing volgend, bleef met 51.56 minuten Castricummer Vincent Beentjes 1 seconde voor in de uitslag. Met de eerder handgeklokte tijden zou dit minimale verschil punt van discussie zijn geworden; het iets te vroeg of te laat indrukken van het knopje. Nu met Mylaps spreken de echte getallen. 

Walter van Kuilenburg uit Amsterdam kon dit keer met een tijd van 53.20 minuten niet meedoen om de bloemen, maar gezien zijn tussentijden met daarin de snelste ronde overall van 4.54 minuten en in ronde zeven nog een snel verholpen lekke band, zou Walter van Kuilenburg in de top drie terecht zijn gekomen. Tot ruim halfkoers kon Wout Bakker uit Heiloo zich ook nog mengen in het gevecht om plek twee voor de einduitslag, echter in het vervolg moest hij wel wat toegeven aan de concurrentie wat resulteerde in plaats vijf. Alwin Hes uit Bakkum reed een gedegen tijd van 52.09 minuten en scoorde daarmee plek 4 en bleef met slechts drie seconden verwijderd van plek twee. Lenneke Pettinga was een van de vier deelnemers uit Akersloot. Zij was het enige meisje en de jongste deelnemer, Piet Veldt ruimschoots de oudste. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg Heiloo 50.25 min; 2. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 51.56 min; 3. Vincent Beentjes Castricum 51.57 min; 4. Alwin Hes 52.09 min; 5. Wout Bakker Heiloo 52.29 min; 6. Walter van Kuilenburg Amsterdam 53.20 min; 7. Koen Könst Castricum 55.17 min; 8. Bob Scholten Akersloot 57.51 min; 9. Vincent Tiebie Akersloot 61.04 min; 10. Piet Veldt Akersloot 68.05 min; vrouwen: 1. Lenneke Pettinga Akersloot 62.07 min.

Meer berichten