Logo uitkijkpost.nl
Foto: F. Langenbach
Castricum

Spectaculaire doorkomst Castricum aan Zee tijdens Egmond-Pier-Egmond

  Sport

CASTRICUM - Duizenden mountainbikers van Egmond-Pier-Egmond komen op zaterdag 11 januari langs Castricum aan Zee. Voor het publiek is het een spektakel om te zien hoe hier de renners het strand verlaten en vervolgens een lus maken bij Castricum aan Zee.  Vanaf 11.15 uur worden de eerste renners verwacht en kan het publiek hun zien strijden bij de klim, de trappen en over de strobalen. Ook dit jaar staan er weer wereldtoppers aan de start, zoals Lars Boom en Timothy Dupont.

Deelnemers rijden vanuit Egmond aan Zee over het strand naar de Pier bij Velsen-Noord en komen op de terugweg verschillende passages tegen. Rond 11.15 uur komen de renners aan bij de strandopgang van Castricum aan Zee. Hier zorgt een steile klim, afdaling van trappen en hindernissen van strobalen ervoor  dat de renners het uiterste uit zichzelf moeten halen. Voor publiek bij uitstek een plaats om toprenners en bekenden aan te moedigen vanwege de lagere snelheden en natuurlijk de prima horecavoorzieningen langs de route welke het evenement nu al graag zien komen.

De start van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag 11 januari om 10.30 uur op de Boulevard-Noord van Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 km gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. De 4.000 deelnemers treffen onderweg veel uitdagingen, zoals strandafgangen, strobalen en trappen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen.

Volg deelnemers via de app
Als toeschouwer kun je de race nog beter volgen met de Egmond-Pier-Egmond app 2020. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers namelijk realtime volgen. En met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden.

Meer berichten