Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Bakkum

Prima hervatting rugbyseizoen met 98-5

  Sport

Het damesrugbyteam CAS-RC is 2018 goed gestart. Na de winterstop heeft het team korte metten gemaakt met de toch wel geduchte tegenstander DIOK uit Leiden. 

Dat er in de winter door de Castricumse dames hard was doorgetraind, bleek uit de fitheid, de behendigheid en het tactische spel. De terugkeer van Jitske van Bruggen en Lydia van Amersfoort was geen onbelangrijke factor. Hierdoor kon de score al snel oplopen naar 24-0 in het eerste kwartier. Try's van Hiske Blom, Linde van der Velden, Inge van der Velden en Sophie Touber waren de voortekenen van een grote uitslag. DIOK kon daar maar weinig tegenoverstellen. Tegen zoveel overmacht waren ze niet opgewassen en voordat ze het in de gaten hadden, ging de rugbymachine uit Castricum steeds beter lopen. Hiske, Linde en Sophie konden na goed voorbereidend werk van de overige teamleden de score tot de rust op 48-0 brengen. 

Het enige gevaar kwam van CAS-RC zelf. Slordigheid met passen en te laat anticiperen op de tegenstander zorgden ervoor dat DIOK na de rust, af en toe, dicht bij de try-lijn van CAS-RC kwam. Waren de Leidenaren, zegge en schrijve, in de eerste helft vijf minuten aan de bal geweest, in de tweede helft werd die tijd bijna verdubbeld. Maar voordat er gescoord kon worden door DIOK waren er nog altijd de harde en geduchte tackles van Lynn Koelman, het verdedigend solide werken van Lisa Tempelaars en Brigitte Willems die de Leidse aanval stopten. In balbezit ging het sloperswerk door met Anna Kat, en Merel van Velzen voorop. Zo kon scrum-half Martine Mooij de driekwart lijn aanspelen en liep de score weer op. Laura Stokx scoorde twee keer. DIOK kon na een moment van onoplettendheid toch een try drukken. Daarna brachten de dames Linde , Sophie en Hiske een eindscore op het bord van 98-5. De volgende wedstrijd is zondag 28 februari uit tegen HFC Haarlem.

Bron en foto: Castricumse Rugby Club

Meer berichten