Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politie druk met inbraken in woningen en bedrijfsauto’s

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 16 tot en met zondag 22 augustus 

CASTRICUM  
Afgelopen week zijn er op diverse plaatsen inbraken in woningen geweest. Binnenkomst in de meeste gevallen door openbreken slot van de voordeur. De woningen zijn allemaal doorzocht, maar op dit moment niet duidelijk wat er is weggenomen. Bij één poging inbraak is er ook geprobeerd om op een andere manier binnen te komen. Hierbij is wel veel schade ontstaan.  

Maandagochtend 16 augustus omstreeks 04.00 uur Melding van een verdachte situatie op de Gobatstraat in Castricum. Aldaar zouden twee mannen met zaklampen en met bivakmutsen in auto’s schijnen. De politie heeft ter plaatse met meerdere eenheden de wijk dicht gezet en is te voet de wijk in gegaan. Niemand meer aangetroffen. 

Dinsdagmiddag 17 augustus heeft er botsing plaatsgevonden tussen een fietsster en een personenauto. Dit gebeurde op de rotonde Soomerwegh/Oranjelaan. Fietsster reed op de fiets over de Soomerwegh. De bestuurder van de personenauto, die vanaf de Oranjelaan kwam, zag de fietsster over het hoofd, met aanrijding als gevolg. Volgens bestuurder had hij haar niet gezien vanwege het slechte weer. Letsel van fietsster was gelukkig minimaal.  

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus is er ingebroken in een bestelauto die geparkeerd stond op de M. Krophollerlaan. Bestelauto was door eigenaar afgesloten en toen hij de volgende morgen bij zijn auto aankwam bleek deze niet meer op slot en was al het aanwezige gereedschap verdwenen.

Zondag 22 augustus om 03.05 uur werd op de Molenweide een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige man uit Beverwijk, bleek onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder 275 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder heeft een rijverbod gekregen van één uur. 

LIMMEN  
Bij een controle in het kader van de Wegenverkeerswet, werd woensdag 18 augustus omstreeks 02.20 uur een personenauto staande gehouden op de Enterij te Limmen. Al snel bleek dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Alkmaar, met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. De bestuurder is vervolgens aangehouden. Bij de aanhouding verklaarde de man ook nog in het bezit van een mes te zijn. Bleek te gaan om een illegaal valmes. Dit mes is in beslag genomen. Er wordt voor beide zaken proces-verbaal opgemaakt.  

Tussen vrijdag 13 augustus 18.00 en vrijdag 20 augustus 11.30 uur is er ingebroken bij een woning aan de Plantraam. Inbraak woning door middel van openbreken cilinder van de voordeur.  Schroef in cilinder gedraaid. Afgebroken stuk cilinder teruggeplaatst aan de buitenzijde. Gehele woning doorzocht.

AKERSLOOT 
Het weekend van 21 en 22 augustus is er ingebroken in een bedrijfsauto, die geparkeerd stond op het Fluitekruidpad. Er is veel gereedschap weggenomen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57