Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Regio

Jongen (14) uit Castricum aangehouden voor brand bij voetbalclub

  Politie

OBDAM - De politie heeft een veertienjarige jongen uit Castricum aangehouden in verband met een brand die zondagmorgen 24 mei woedde bij voetbalclub Victoria-O in Obdam. Het zouden omwonenden zijn geweest die na een achtervolging de dader in de kraag hebben gevat. 

Twee buurtbewoners zien een jongen over de daken lopen en denken dat het om een inbreker gaat. Een van hen zegt anoniem tegen NH Nieuws: "We zijn er achteraan gegaan. Uiteindelijk kregen we hem te pakken en hebben heb overmeesterd. Toen zei hij: 'jullie hebben me.' We snapten het eerst niet. En toen zei hij dat hij gevlucht was voor de brand. We hebben net een verklaring afgelegd bij de politie."

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan NH Nieuws dat bekend is dat de jongen iets te maken heeft met de brand, en dat er nog onderzocht wordt wat er precies is gebeurd. Over het verhaal van de buurtbewoner wil de woordvoerder niks kwijt. 

De brand brak zondagmorgen 24 mei rond tien uur uit in het kantinegebouw van de voetbalclub in Obdam. Er ontstond flinke schade, zo is te lezen op de Facebookpagina van de voetbalvereniging. In de eerste instantie ging voorzitter Cees Koning uit van kortsluiting in het gebouw, dat pas net gerenoveerd was. "Het is een hele trieste dag. Ik heb hier al heel wat uren besteed aan het één en ander. Afgelopen week nog, bij de bouw van nieuwe wc's. Dit is wel een heel trieste dag."

Bekijk een videoverslag bij mediapartner NH Nieuws

Meer berichten