Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager

Politienieuws met o.a. Insluiper Santmark en inbraak Kerkemeer

  Politie

De politieberichten van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november

Castricum

Dinsdag 29 oktober werd een thuiszorgmedewerker geconfronteerd met een insluiper in de woning van een cliënt van de Santmark. De insluiper zei iets van „sorry" en liep direct naar buiten en vervolgde zijn weg in de richting van de spoorwegovergang. Er is, voor zover bekend, niets weggenomen door de insluiper. Het signalement kwam opnieuw overeen met de eerdere insluipingen, vorige week: stevig dik postuur, leeftijd 40-45 jaar, licht getint, stoppelbaardje, donkerblauwe kleding, circa 45 jaar, sprak Nederlands met een accent.

Donderdagavond 31 oktober is een 23-jarige man uit Castricum aangehouden. De man viel op doordat hij nogal slingerde en met een veel te hoge snelheid reed. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had en bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 780 Ugl. De man was beginnend bestuurder en hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Zaterdagavond 2 november kreeg de politie een melding van Securitas dat er twee personen in de bouwkraan zaten. Bij aankomst van de politie zaten de beide jongens al op 20 meter hoogte. De twee jongens hebben een bekeuring gekregen voor artikel 461 Wetboek van Strafrecht: verboden toegang voor onbevoegden. Er staat niet voor niets een hek om de kraan heen met verbodsborden er op.

De horeca avonden/nachten zijn rustig verlopen. Er zijn, zaterdagnacht 2 november, wel twee bekeuringen uitgedeeld. Een 17-jarige jongen uit Castricum vond het nodig om een politieagent te beledigen en weigerde, ondanks de vorderingen, daarna zijn ID te tonen. Hij heeft vervolgens een bekeuring gekregen voor het niet voldoen op eerste vordering ter inzage afgeven van een geldig legitimatie en een bekeuring voor het beledigen van de politie.

Akersloot

Maandagochtend 28 oktober tussen 08.23 -11.15 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg ter hoogte van nummer 18A. Van de 665 passanten reden er 83 te hard. Hoogst gemeten snelheid 86 kilometer per uur terwijl daar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Op zaterdag 2 november tussen 16.00 - 19.00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Kerkemeer. Men heeft de schuifpui opengebroken en het hele huis is doorzocht. Er zijn goederen weggenomen. Mocht iemand verdachte personen/voertuigen gezien hebben omstreeks het tijdstip van de inbraak dan graag melden via 0900-8844.

Meer berichten