Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Eenzijdig ongeval, auto op de kop en fietsster aangereden

  Politie

De politieberichten van maandag 3 december tot en met zondag 9 december 2018

Akersloot
Dinsdag 4 december tussen 08.20 uur en 11.15 uur heeft er een radar snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg, binnen de bebouwde kom. Toegestane snelheid: 50 km/h. Hoogste gemeten snelheid: 74 km.Aantal passanten: 733. Aantal overtredingen: 84.

Op donderdag 6 december heeft omstreeks 08.52 uur op de A9 ter hoogte van hectometerpaal 63.6 een éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Er bleek een personenauto achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand te zijn gekomen. De bestuurster van het voertuig was niet gewond, maar erg geschrokken. Zij wilde van rijstrook wisselen, raakte de middenberm, begon daardoor te slingeren en kwam achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand. Betrokkene kon haar weg gelukkig vervolgen.

Castricum
Maandagochtend 3 december rond 07.00 uur was er een melding van een auto op de kop op de Hereweg te Castricum. Ter plaatse was de bestuurder al uit de auto en leek niks te mankeren. Voor alle zekerheid is de bestuurder onderzocht door ambulancepersoneel, maar hij hoefde niet mee naar ziekenhuis. De bestuurder mocht nog even blazen en deze blies een 'P'. Hij verklaarde in de berm geraakt te zijn en vervolgens de macht over het stuur kwijt te zijn geraakt. Hierdoor belandde hij onderste boven in het weiland.

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 december trof de politie op de Puikman een zwarte terreinwagen aan, waarvan de achterruit en een portierraam stuk waren. Het dashboardkastje was geopend en diverse goederen lagen deels op de passagiersstoel. Aangezien de eigenaar niet bereikbaar was, heeft de politie dit voertuig, ter zaakwaarneming, af laten slepen. Inmiddels heeft de eigenaar zich gemeld.

Op donderdag 6 december iets voor 13.00 uur heeft zich op de kruising Beverwijkerstraatweg/Puikman, een ongeval voorgedaan. Verkeer op de Beverwijkerstraatweg heeft voorrang, middels haaientanden. De bestuurder van een personenauto op de Puikman, zag de voor hem van links komende fietsende dame over het hoofd en reed haar aan. Zij is door de ambulance nagekeken en kon gelukkig naar huis.

Tijdens een wat onrustige horeca nacht in Castricum in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december is omstreeks 02.45 uur de achterruit van een politie dienstvoertuig vernield op de Dorpsstraat. De vernieling vond plaats in aan de Dorpsstraat ter hoogte van huisnummer 13 in Castricum. Bent u getuige geweest van de vernieling en heeft u nog niet met de politie gesproken? Dan kunt contact opnemen via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl
Er was flink wat vervelend aangeschoten uitgaanspubliek aanwezig. De dader hiervan is niet aangehouden. Lees hier meer over deze vernieling.

Meer berichten