Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Aangereden vrouwen Castricum vermoedelijk ook gestoken (Update)

  Politie

Maandagavond 26 november werd een hardloopster opzettelijk neergestoken. Kort daarvoor, op donderdag 22 november, zijn vermoedelijk ook twee andere vrouwen gestoken in Castricum.

De recherche heeft deze twee incidenten in Castricum betrokken bij het onderzoek van de neergestoken hardloopster in Egmond a/d Hoef. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de drie misdrijven en of dat het om dezelfde automobilist gaat.

Aangereden en neergestoken hardloopster
Op maandagavond 26 november raakte een 18-jarige vrouw tijdens een rondje hardlopen gewond. Terwijl zij rond 19.40 uur rende over de Rinnegommerlaan, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken.

Aanrijdingen Castricum
Enkele dagen eerder, op donderdag 22 november, zijn twee andere vrouwen aangereden in Castricum. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij op de Zanddijk fietste. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op.
Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw (52) tijdens het hardlopen aangereden. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm. Lees ook: Automobilist rijdt door na twee aanrijdingen.

Rijrichting
De hardloopster in Castricum verklaarde dat de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg reed.

Lees ook: Politie onderzoekt drie incidenten Castricum en Egmond aan den Hoef.

Bron: www.politie.nl

Update: Dinsdag 4 december werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht uitgebreid ingegaan op de zaak. 
De politie laat daarin weten op zoek te zijn naar getuigen, één vrouw in het bijzonder: zij was bij het 18-jarige slachtoffer op de Zanddijk nadat zij was aangereden. Ook is er een beschrijving gegeven van de achterkant van de auto die in Castricum de twee vrouwen aanreed. Het ging om een hoge zilverkleurige auto met achterlichten die lijken op een omgekeerde 'L' en de nummerplaat was niet verlicht.

Er zijn ruim 30 tips bij de politie binnengekomen, daaronder zaten op het eerste gezicht hoopvolle tips, meldt mediapartner NH Nieuws woensdag 5 december.

Bekijk alle informatie van de uitzending op: www.opsporingverzocht.avrotros.nl.
Bron: Opsporing Verzocht

Meer berichten