Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Regio

Diverse scooters gestolen en inbeslagname luchtdrukwapen

  Politie

De politieberichten van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november 2018

Limmen
Op de Rijksweg te Limmen is in de nacht van zondag 4 november de bestuurder van een bromfiets gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit bleek positief te zijn. De bestuurder, een beginnend bestuurder blies 290 ug/l. Hij heeft proces verbaal en een rijverbod gekregen van 4 uur.

Castricum
Tussen zaterdag 27 oktober en dinsdag 30 oktober is een bromscooter weggenomen vanaf de Stationsweg. Deze bromscooter stond op slot middels stuurslot. Het betreft een Peugeot, type Speed Fight 45, voorzien van het kenteken 31DGF3

Maandag 29 oktober 2018 is er aangifte gedaan van diefstal van een snorscooter, die geparkeerd stond op de Dag Hammarskjoldlaan te Castricum. De scooter is op zondagavond gestolen binnen 15 minuten nadat hij daar neergezet was. Dit betreft een zwarte Piaggio C53 voorzien van het kenteken DKF74F.

Donderdag 1 november 2018 tussen 12:15 en 12:22 werd vanaf de Stationsweg een scooter weggenomen. Ondanks een snelle zoekslag is de scooter niet meer aangetroffen. Deze gestolen scooter betreft een zwart glimmende Piaggio Vespa Sprint met blauw kenteken DND79T. Groot donker getint scherm aan de voorzijde, deuk rechtsvoor en een groene tie wrap bij de linkerkant van het stuur.

Donderdag1 november is er, in samenwerking met Liander, een hennepkwekerij ontmanteld. Er waren drie kweekruimtes en er was sprake van diefstal van stroom. Ongeveer 100 planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De beide aanwezige personen zijn aangehouden.

Vrijdagmiddag 2 november omstreeks 13:50 uur melding dat er, op Het Korte Land, vier jongens bij de tafeltennis tafel zouden staan met een vuurwapen. Toen de politie ter plaatse kwam renden de jongens weg. Er volgde een korte achtervolging. Hierbij werd gezien dat één van die jongens iets weggooide. Deze jongen, een 16 jarige jongen uit Castricum, is aangehouden. Na zijn aanhouding leidde de jongen de politie naar de plek waar hij het wapen had weggegooid. Betrof een luchtdrukwapen. Deze is in beslag genomen.

Tijdens de horeca was het druk in alle kroegen in Castricum. Door snel ingrijpen van politie en beveiligers kon een, beginnend, vechtpartijtje in de kiem worden gesmoord. Een groep jeugd die met bromfietsen en fietsen aanwezig waren in de parkeergarage hebben een proces-verbaal gehad voor het onnodig aanwezig zijn in die ruimte.

Meer berichten