Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Politieberichten met vecht- en scheldpartijen

  Politie

De politieberichten van maandag 20 tot en met zondag 26 augustus 2018,

Castricum
Zaterdag 25 augustus: omstreeks 01.40 uur melding van een vechtpartij op de Stationsweg. Ter plaatse bleek een aantal 'vrienden' ruzie met elkaar te hebben. Niemand wilde aangifte doen, want ze kenden elkaar allemaal. Eén 19-jarige jongeman uit Egmond a/d Hoef was erg vervelend en is aangehouden voor openbare dronkenschap. Deze jongeman bleef maar schelden en luisterde niet naar de aanwezige politie. Hij vertoonde provocerend gedrag, schold met het woord 'kanker' en was niet voor rede vatbaar. Na meerdere malen gezegd te hebben dat hij weg moest gaan, zodat de rust terug zou keren, werd besloten hem aan te houden Hij is overgebracht naar Alkmaar en kan een proces-verbaal tegemoet zien. Tevens heeft deze jongeman een horecaverbod in Castricum, voor de duur van een half jaar gekregen.

Omstreeks 03.00 uur, diezelfde nacht stonden agenten op het plein bij de Dorpsstraat toen zij iemand met zijn snorfiets zagen vallen. Bij nader onderzoek roken de agenten, dat de adem van de bestuurder naar alcohol rook. De bestuurder had schaafwonden in zijn gezicht maar was verder niet gewond. De bestuurder wilde geen ademtest afleggen en werd aangehouden voor een verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. In het politiebureau te Alkmaar werkte de bestuurder wel mee aan de ademanalyse, waarna er een uitslag van 650 ug/l volgde. Het betrof hier een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Akersloot
Maandag 20 augustus: radarsnelheidscontrole op maandag langs de Geesterweg tussen 18.15 uur en 21.45 uur. Maximale snelheid is 50 Km per uur. Hoogste gemeten snelheid 74 km per uur en van de 330 passanten reden er 66 te hard.

Zondag 26 augustus: omstreeks 00.55 uur vond er op de Geesterweg ter hoogte van de rotonde een aanrijding plaats tussen 2 fietsers. Hierbij zou één van de betrokken fietsers zich agressief gedragen. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige inwoner van Heemskerk zich vervelend gedroeg. Ondanks herhaalde waarschuwingen bleef hij zich vervelend uitlaten tegen de aanwezige agenten en wilde hij niet vertrekken. Nadat hij vervolgens beledigend werd en de agenten uitschold, is de jongeman aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Hier werd hij, met enkele bekeuringen op zak, door zijn in kennis gestelde ouders opgehaald. De gevolgen van de aanrijding zijn gelukkig beperkt gebleven.

Meer berichten