Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Regio

Donkere Dagen Offensief van politie

  Politie

De politieberichten van maandag 13 november 2017 tot en met zondag 19 november 2017

Castricum
tussen maandag 13 november en dinsdag 14 november er ingebroken bij twee in aanbouw zijnde, woningen gelegen aan de Heereweg. Bij een van de woningen werd een stofzuiger weggenomen. Bij de andere woningen werd er gereedschap weggenomen.
Woensdag omstreeks 11.30 uur melding van onwel persoon op het strand. Ter plaatse bleek een aanrijding geweest te zijn tussen een hond en een mountainbiker. De mountainbiker was buiten kennis geweest en slecht aanspreekbaar. De mountainbiker heeft vermoedelijk zijn rug gebroken en is mee met ambulance naar MCA.

woensdag 15 november tussen 09:55 uur en 16:30 uur is er een groene snorfiets, Merk Piaggio voorzien van het kenteken DKD75T gestolen vanaf het Westerplein te Castricum.
Tussen donderdag 16 november 2017 18:45 uur en donderdag 16 november 2017 19:15 uur is er een zwarte bromfiets, Tomos Youngst R voorzien van het kenteken FS146R gestolen uit een box van aan de Prof. Winkerlaan te Castricum.

Tussen dinsdag 14 november 17:15 uur en donderdag 16 november 2017 16:20 uur is er ingebroken bij een woning gelegen aan de Mozartlaan te Castricum. Men is binnen gekomen door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Woning is doorzocht maar nog onbekend wat voor goederen er zijn weggenomen.

Akersloot
Op de kruising van de Pontweg-Noord en de Geesterweg heeft zaterdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto. De fietsster fietste in de richting van de Geesterweg. Op de kruising verleende de fietsster geen voorrang en reed zonder te kijken de rijbaan van de Geesterweg op. Vervolgens botste de fietsster tegen de achterzijde van een aldaar rijdende personenauto. De fietser kwam hierdoor ten val en liep een gebroken knieschijf op.

Donkere Dagen Offensief
De politie is weer met het DDO, 'Donkere Dagen Offensief' begonnen. Ook de inbrekers doen weer Sinterklaas/Kerstinkopen, oftewel de inbrekers zijn weer op pad, het aantal avond inbraken neemt weer toe, in heel Nederland. De hele Nederlandse politie zet daar, net als vorige jaren, weer flink op in, met voorlichting, speciale avond controles etcetera. Er wordt daar veel capaciteit en uren aan besteed. De politie heeft u, de burger daar ook dringend bij nodig.

Als u 's avonds een ommetje maakt, bijvoorbeeld met een hond, neem uw mobiele telefoon mee. Als u dan iets verdachts ziet, waarvan u denk "dat klopt niet", bel dan de politie op nummer: 0900-8844. Het kan hierbij gaan om een onbekende auto in de buurt of u onbekende personen, die vreemd rondlopen of door steegjes rondstruinen. Beter dat u 10 keer belt en het blijkt loos alarm te zijn, dan 1 keer niet.

Bron: Politie Castricum

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451423&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451422&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>