Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Activiteiten ‘Week van de ontmoeting’ gaan door

  Human Interest

CASTRICUM - Komende week staat Castricum in het teken van de ‘week van de ontmoeting’’.

Van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober is er een mooi afwisselend programma, waar iedereen bij aan kan sluiten. Ondanks de verscherpte corona-maatregelen kan het programma doorgaan. Coronaproof samen een kopje koffie drinken, deelnemen aan een multi-sportochtend of praten over kunst en creatief bezig zijn onder leiding van een docent.

Wethouder Falgun Binnendijk opent in de bibliotheek van Castricum op donderdag 1 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur een expositie van foto’s met quotes van jongeren die soms eenzaamheid ervaren in hun leven. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen geldt dat er hierbij slechts 15 bezoekers in de bibliotheek aanwezig kunnen zijn.

Binnendijk benadrukt het belang van het thema ontmoeten, gekoppeld aan eenzaamheid, nogmaals ‘’Deze week bestempelen we in onze gemeente als de ‘week van de ontmoeting’. Met aandacht voor elkaar zien, ontmoeten en groeten. Eenzaamheid is een belangrijk thema, want het komt veel voor, ook onder jongeren’.

Weekprogramma
In de flyer treft u het programma van de ‘Week van de ontmoeting’ aan. Meer informatie: www.welzijncastricum.nl.

Onderdeel van aanpak tegen eenzaamheid
Voor de aanpak tegen eenzaamheid werken het Sociaal Team van de gemeente en het Steunpunt Eenzaamheid Castricum samen. Voor advies, extra hulp of ondersteuning over welzijn en zorg, kunt u terecht bij het Sociaal Team en het steunpunt. Altijd vrijblijvend, in vertrouwen, en zonder dat een verwijzing nodig is. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.steunpunteenzaamheid.nl/castricum of www.castricum.nl/aanvragen-en-regelen/sociaal-team..

Lees ook: Zwaaien voor een glimlach en Multi-sportochtend voor 60-plussers

Flyer:

Meer berichten