Logo uitkijkpost.nl
Foto: Marco Bollaart
Castricum

Dorpsplein in Franse sferen

  Cultuur

CASTRICUM - Aanstaande zondag 10 oktober is er veel te doen in het centrum van Castricum. In de dorpsstraat en omliggende straten vindt van 11.00 - 17.00 uur een speciale zomermarkt plaats. Als kers op de taart is er een gratis te beleven optreden van Edouard op het terras van restaurant Brutaal. Als de zon ook nog even meewerkt waan je je zo in de Frans dorpje. 

Edouard van de Velde is een geboren fransman van Nederlandse afkomst. Zijn accent is onvervalst charmant Frans. Edouard zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Hij brengt een intiem concertje waarin humorvol en gevoelig het leven bezongen en gespeeld wordt. Veel liedjes zijn in het Frans, maar ook Engelse liedjes en zelfs een vleugje Nederlands klinkt door in zijn repertoire. Edouard brengt liedjes van onder andere Brel en Cohen, maar hij schreef ook eigen nummers. Misschien wel gemaakt, omdat anderen niet de juiste kleur konden geven aan zijn verhaal.

Hij trakteert je op een middag van ontroerende stiltes en bulderende lach door het ongecompliceerde verslag dat hij tussen de liedjes door doet. Dat geeft een bijzondere inhoud en laat je beleven wat muziek en zang met je kunnen doen. Met een Frans terrasachtig tintje kom je na een middag met Edouard weer eens heel anders thuis. Het optreden begint om 15.30 uur. 

Tijdens de proef van 17 september tot en met 15 oktober is de Dorpsstraat afgesloten tussen de Verlegde Overtoom en de Burgemeester Mooijstraat. Het Dorpsplein is dan autovrij. Cultuurmakers uit het dorp grijpen hun kans deze periode om hun werk te laten zien en horen op straat. Elk weekend is er wat te beleven. De laatste update van het programma is te vinden op www.voorliefhebbers.nl/agenda. Het programma is mede mogelijk gemaakt door gemeente Castricum. 

Meer berichten