Logo uitkijkpost.nl
<p>Kleinkoor.Castricum</p>

Kleinkoor.Castricum

(Foto: aangeleverd)
Castricum

Maak kennis met Moritz, de nieuwe dirigent van Kleinkoor Castricum

  Cultuur

CASTRICUM - Een tuinfeest. Een nieuwe dirigent. Zang die de stilte van de corona eindelijk doorbreekt. Een buurman die applaudiseert, een hond die vrolijk blaft. Drankje na afloop. Nee, een mooier begin van het nieuwe zangseizoen kon het Kleinkoor Castricum zich niet voorstellen. 

Al ruim 40 jaar studeert het kamerkoor werken in die behoren tot de hoogte­punten uit de koor­muziek. Ook steekt het koor energie in uit­dagende en verras­sende, minder bekende werken. Het koor zingt meer­stemmig, meestal a capella en af en toe met bege­leiding.

Het repertoire bestaat uit klas­sieke muziek, zowel kerke­lijke als wereldse. Het loopt vanaf de renais­sance tot en met de 21ste eeuw. De afgelopen 10 jaar zong het koor onder de bezie­lende leiding van de Ber­gense diri­gent Ellen Verburgt. In oktober 2020 heeft het koor een nieuwe dirigent gekozen: Moritz Kellner (1989, Amberg/D.). 

Zaterdag 9 oktober organiseert het Kleinkoor van 14.00 - 16.00 uur in het Supreme college/ voormalige Maranathakerk in Castricum een kennismakingsmiddag. Zing eens mee onder leiding van Moritz. Meld u aan bij voorzitter Frank de Louw (06-12909689) of mail naar secretaris@kleinkoorcastricum.nl onder vermelding van naam en stemgroep. Het koor is gebaat bij meer leden, vooral alten en tenoren.

Kijk voor meer informatie op www.kleinkoorcastricum.nl.

Meer berichten