Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

PeuterVestival met theaterspeeltuin en voorstellingen

  Cultuur

REGIO - Op woensdag 22 januari kunnen peuters met hun (groot)ouders op theateravontuur in TAQA Theater De Vest. Het jaarlijkse PeuterVestival is het allerleukste festival voor de kleintjes met ditmaal de speciale theaterspeeltuin 'Prentenboekenstad', een groot tekentapijt en maar liefst vier theatervoorstellingen om uit te kiezen. Een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Spelen in het theater
Wat is er nu heerlijker dan een theater binnen te gaan waarvan de foyer is veranderd in een creatief Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is? In deze theaterspeeltuin kan naar hartenlust gespeeld worden. In de foyer kunnen kinderen mee tekenen aan een groot kleurtapijt tijdens Het Kleurfeest, onder begeleiding van tekenaars en een muzikant.

Voorstellingen: van appelmoes tot papierfrommels
Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook mooie en spannende voorstellingen te zien.

Een appelboom en drie kastjes, allerlei keukengerei en gekke machines: in het poëtische 'Moes' komt alles tot leven. 'STIP' is een non-verbaal, muzikaal en poëtisch pareltje over vriendschap, groeien, geven en nemen. Over niet altijd krijgen wat je wilt, of soms juist meer ontvangen dan je wenst. 'Tik Tak Slaap' is geïnspireerd op 'Welterusten Kleine Beer' van Martin Wadell, waarin Sanne een ladekast omtovert tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. En in 'Papier' nemen drie dansers de peuters mee in een landschap van papier. Het wappert als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen, krimpt als ze erin knijpen. Werelden ontstaan en worden verfrommeld, telkens opnieuw.

Het theater is open vanaf 8.45 uur. Meer informatie en kaarten via www.taqatheaterdevest.nl, aan de balie of telefonisch 072 - 548 9999 en tijdens het festival.

Meer berichten