Logo uitkijkpost.nl
Foto: Marina Pronk
Bakkum

Plek van Plezier / Open Monumenten Dagen

  Cultuur

Wat is de amusementswaarde van dit monument? Voor het pand aan de van Oldenbarneveldlaan 32 in Bakkum is die vraag snel beantwoord. Al jaren heeft fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk de benedenverdieping van dit pand in gebruik als atelier en fotostudio. Sinds 2 jaar werkt ze hier met enorm veel plezier samen met schilderes Sabrina Tacci.

Onder het thema Plek van Plezier heeft het kunstenaarsduo een expositie ingericht waarin hun persoonlijke plezierbeleving tot uitdrukking komt. Dat ook de akoestiek van deze locatie helemaal op orde is, zal blijken als zondag 15 september vanaf 14.00 uur de prachtige Spaanse akoestische gitaarklanken van Marko de Wit klinken.

Dit herenhuis van de hand van architect F.W.M. Poggenbeek is van 1907 tot 1909 gebouwd in de stijl van het Rationalisme. De voormalige dienstwoning voor de adjunct directeur van psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch is sinds 2002 in het bezit van de familie Pronk.

Elke vrijdag en tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 van 11.00 uur - 18.00 uur, bent u van harte welkom bij het Open Atelier van Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum.

Meer berichten