Logo uitkijkpost.nl
Hans, Astrid en René zijn allemaal al 40 jaar trots lid van Emergo
Hans, Astrid en René zijn allemaal al 40 jaar trots lid van Emergo (Foto: aangeleverd)
Castricum

3x 40 jaar lid bij Emergo

  Cultuur

Muziekvereniging Emergo Castricum bestaat uit een mooie mix van jonge, nieuwe leden tot leden met een schat aan ervaring. Tijdens de start van het nieuwe, muzikale seizoen zijn 3 leden uit die laatste categorie in het zonnetje gezet. Astrid Breetveld-Quispel, René Bos en Hans Huitenga: allemaal maar liefst 40 jaar lid van Emergo.

Astrid begon op sopraan-saxofoon kennen, maar verschoof later naar de es-bas, om daar een mooie, muzikale basis te leggen voor de rest van het orkest. Ze ontmoette haar man Johan bij Emergo, is er vast lid van het koperkwintet en verzet bergen werk als bestuurslid met een zeer uiteenlopende portefeuille. Tijdens de kerstperiode is ze in haar Dickens-outfit de meest gefotografeerde vrouw op es-bas.

René komt uit een echt muzikaal nest en al snel was duidelijk dat de euphonium het enige, echte instrument voor hem was. Hij is zo ongeveer actief bij alle verenigingsonderdelen die de vereniging rijk is en met zijn enorme netwerk barst z'n agenda ook van de muzikale activiteiten buiten de gemeentegrenzen. Onlangs heeft hij afscheid genomen als bestuurslid, maar hij blijft actief in meerdere commissies en bij de begeleiding van zijn opvolgers.

Ook Hans startte zijn muzikale carrière op kleinere instrumenten voor hij de overstap naar bastrombone maakte. Vanaf die plek kan hij het hele orkest mooi overzien, een handige bijkomstigheid bij zijn organiserende activiteiten voor de fanfare. Emergo kan altijd bij hem terecht voor een repetitie op locatie of het gebruik maken van de bus voor het vervoeren van slagwerk. Er zijn mooie, buitenlandse avonturen beleefd en Hans is tevens fanatiek lid van de bigband.

Onder het trotse oog van veel familieleden zijn de drie jubilarissen toegesproken en gehuldigd. Emergo feliciteert alle jubilarissen nogmaals en wenst hen nog een lang en mooi lidmaatschap toe!

Meer berichten