Logo uitkijkpost.nl
Herr Alt
Herr Alt (Foto: Robert van der Eng)
Castricum

Zaterdag 24 november: Herr ALT + support: Daan Stam bij De Bakkerij

  Cultuur

Herr ALT fuseert gitaar met synthesizers, organische klanken met modulaire sounds. Wat je dan krijgt? Singer-synth muziek? Alt-indie? In elk geval lekkere gitaarlicks én EMF manipulatie, groovende baslijnen en octatrack sequenties. Met aan de knoppen: Herr Alt.

Herr ALT heeft recent ook in het voorprogramma van Viva La Fête gestaan en heeft begin dit jaar zijn EP Altar gepresenteerd in de Victorie in Alkmaar. Je kunt hem verder kennen van acts als Hark, Dender en Captain my Captain. Waren daar vaak anderen bij betrokken, als Herr Alt gooit Harold Koopman zijn muzikale talenten solo in de strijd. Op het podium gaan alle registers open. Live gitaren, zang en bassen worden opgetild door ronkende synth-loops, waarbij het dansbare geheel zowel verwijst naar oude R&B en disco als naar hypermoderne IDM.

Support: Daan Stam
Daan Stam heeft de missie om voelbare muziek te maken. Over liefdes, politiek en soms abstracter. Met Wasabi Rocket Science en Dress Up Dolls op zijn CV staat hij nu alleen, kwetsbaar, met zijn akoestische gitaar. Daan is bekend van bands als Dress Up Dolls en Wasabi Rocket Science.

De zaal is open om 21:00 uur. Entree: 5 euro.

Meer berichten