Logo uitkijkpost.nl
Jan Brokken geeft een lezing over zijn nieuwe boek.
Jan Brokken geeft een lezing over zijn nieuwe boek. (Foto: aangeleverd)
Limmen

Lezing schrijver Jan Brokken in Limmen

  Cultuur

Limmen Cultuur heeft schrijver Jan Brokken uitgenodigd om op vrijdag 9 november een lezing te geven over zijn in oktober verschenen nieuwste boek 'De rechtvaardigen'.

Jan Brokken schrijft romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Veel van zijn boeken zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven en ook vele literaire prijzen mogen ontvangen. In recensies wordt hij omschreven als 'een goddelijk verteller'.

Het boek 'De rechtvaardigen' gaat over een Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk. Hij ontdekte een manier om duizenden Joodse vluchtelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven te redden. Hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao, via de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit zij zich over de hele wereld verspreidden. Het verhaal van Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. Er wordt een treffend beeld geschetst van een wanhopige tijd. 'De rechtvaardigen' is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een onthutsend non-fictieboek.

Vrijdag 9 november om 20:00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg te Limmen hoort u van de schrijver zelf alles over deze roman. Voor informatie, kaartreserveringen, prijzen en voor overige voorstellingen, kunt u kijken op: www.limmencultuur.nl.

Meer berichten