Logo uitkijkpost.nl
Brothers-4-Tune
Brothers-4-Tune (Foto: Aangeleverd)
Castricum

Spetterend kerstconcert in Dorpskerk Castricum

  Cultuur

Op zaterdag 9 december a.s. geven a capella kwintet Brothers-4-Tune uit Castricum/Velsen en Vocal Group Eigenwijs uit Lochem een spetterend dubbelconcert in de sfeervolle Dorpskerk in het centrum van Castricum.

De vijf mannen van Brothers-4-Tune, opgericht in 1990, zijn inmiddels genoegzaam bekend in de regio en daarbuiten. Op festivals gooien zij steevast hoge ogen en twee jaar geleden wonnen zij in het Belgische Mechelen zelfs de "Battle of the Choirs". Al die jaren al is hun motto "a capella is fun", en dat stralen ze ook uit op het podium. De humor is nooit ver te zoeken, terwijl ook gevoelige stukken niet ontbreken. Zij brengen originele kerstnummers, maar ook enkele songs die iedereen kent en een hilarisch nummer over mannengriep. Ook actueel in deze winterse dagen met lage temperaturen.

Het Gelderse Lochem is de thuishaven van Vocal Group Eigenwijs. Dit eigenzinnige ensemble, bestaande uit 13 zangers en zangeressen, is in 1997 ontstaan uit een gelegenheidsformatie die enkele succesvolle kerstconcerten verzorgde. In dit enthousiaste, gedreven gezelschap bleek meer muziek te zitten en het repertoire werd flink uitgebreid met popsongs, close harmony en jazz. Zij staan onder leiding van de in a capellaland bekende Rogier IJmker.

Een dag later zijn beide formaties ook nog te zien in Borculo, maar zaterdag eerst nog in de Dorpskerk, Kerkpad 1, Castricum.

Aanvang 20:15 uur. Toegangsprijs € 10,--. Reserveringen via de website http://www.brothers4tune.com.

Bron en foto: Brothers-4-Tune

Meer berichten