Logo uitkijkpost.nl
Stip Fotografie
Bakkum

'Lintje voor gouden Bakkummer'

  Cultuur

Dirigent Marcel Klaver van shantykoor 'De Skulpers' is vanmorgen Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Bakkummer werd door burgemeester Mans verrast bij de opening van het korenfestival 'Van dorp tot kust'. Klaver is al ruim twintig jaar actief bij de shantykoor de Skulpers. Burgemeester Mans noemde de nieuwe lintjesdrager een 'gouden Bakkummer en uithangbord voor de Castricumse cultuur'.

Al ruim twintig jaar lang is Klaver dirigent van het shanty- en folksongkoor 'De Skulpers'. Een rol die hij met bezieling invult. Daarnaast is hij de de bedenker van het festival 'Van dorp tot kust'. Daarmee draagt het koor niet alleen bij aan de culturele agenda, ze houden zo ook de herinnering aan de schelpenvissers levend.
De 'Vrienden van Avonden' is dankzij zijn inzet uitgegroeid tot een gewaardeerde traditie met vele honderden bezoekers. Klavers enthousiasme is hem inmiddels vooruit gesneld. Hij is het gezicht van het koor, en een uithangbord voor de Castricumse cultuur.

Rond de Koningsdag is de geboren Ursemmer zeer actief. Burgemeester Mans sprak van zijn 'bodyguard'. Dan organiseert hij onder andere de vrijmarkt van Bakkum. Toen het minder ging en de vrijmarkt dreigde te verdwijnen, zette hij zijn schouders er onder. Inmiddels is de traditie weer in volle glorie hersteld en is Bakkum tijdens Koningsdag druk bezocht. Vanaf het begin van de straat bij Fase Fier tot bijna aan de andere kant van het dorp verzamelen zich de kinderen met kleedjes en koopwaar.

Daarnaast zet hij zich in voor het sinterklaasfeest en speelt hij Piet bij de intocht. Vanzelfsprekend leidt hij het Pietenkoor. Hij is bovendien ook nog eens vrijwilliger bij voetbalclub FC Castricum en is hij de grote animator van de veilingcommissie.

Marcel Klaver vroeg tijdens de toespraak van de burgemeester "gaat er iets gebeuren?", waarop de heer Mans antwoordde "ik weet het niet, ik ben nog niet aan het einde van mijn tekst".
Langzaam drong het tot Marcel Klaver door dat hij echt een lintje op zijn borst had. "Ik zie allemaal familie, mensen van de voetbal, collega's en zelfs mijn baas. Ze hadden allemaal toegezegd vanmiddag wel even te komen kijken. Ik ben er stil van."

Tekst: Erika Dekker-de Groot
Foto: Stip Fotografie

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>