Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Lenteprogramma De Hoep

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Bezoekerscentrum De Hoep heeft een vol activiteitenprogramma voor april en de meivakantie. Bijvoorbeeld de lezing ‘De reis van de Nachtwacht’, workshops Bloembommen maken, op pad met de boswachter om te vogelen, een weggeefactie op Nationale Zaaidag, een WOII fietsexcursie met John Heideman, Mad Science en nog veel meer.

De paashaas zet eerste en tweede paasdag een speurtocht uit bij De Hoep. Ga op zoek naar de eieren met vragen en vind de oplossing. Als je mee wilt doen kan je je melden bij de balie en daar de paasspeurtocht ophalen. Na afloop krijgen de kinderen iets lekkers (zolang de voorraad strekt). De speurtocht is de hele dag beschikbaar.

Vier de zaaitijd met ons! Tijd om de mouwen op te stropen en zelf bloembommen te maken. De workshopleider van Guerilla Gardeners helpt iedereen om bloembommen te maken met inheemse zaden. Hiermee kun je kale stukken grond omtoveren in een fleurige bloemenzee. Iedereen neemt de bommen mee naar huis, in het duinreservaat mag niet gezaaid worden. Dus help de bijen in uw tuin of straat en geniet van de bloemen. Vanaf 23 april doorlopend tussen 13.00 en 16.00 uur. Reserveren is niet mogelijk; soms moet je even wachten op een plekje.

Er kunnen ontelbare verhalen en feitjes verteld worden over de Tweede Wereldoorlog, en als er iemand goed kan vertellen is het John Heideman. In het Noordhollands Duinreservaat heeft zich in die tijd veel afgespeeld. Eind 1942 besloot Hitler tot de bouw van de zogenoemde Atlantikwall. Bunkers, versperringen en barakken werden door de Duitse bezetter opgetrokken in ons duin. Ze waren bang dat de vijanden van de Duitsers (de geallieerden) vanuit het westen zouden proberen hen weer terug te drijven naar Duitsland. Stap op de fiets, John neemt je mee naar bijzondere plekken die getuigen van deze geschiedenis waar je anders niet snel komt. Op 30 april en 7 mei van 10.00 - 12.00 uur. Reserveren verplicht.

Ook komt Theater Poppekus langs voor diverse voorstellingen en komen de Mad Science professoren workshops geven. Kijk voor het volledige programma op deze website.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57