Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Kassa weggenomen, getuigen gezocht

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 21 tot en met zondag 27 maart 2022

Castricum

Dinsdagmorgen 22 maart omstreeks 08.15 uur een aanrijding tussen personenauto en fiets op het Tulpenveld te Castricum. Bij het wegrijden uit een parkeervak kon de bestuurster van de personenauto niets zien door de verblinding van de zon. Ze remde en zocht zicht. Echter, op het moment dat ze dacht dat het veilig was en optrok, reed ze tegen een tegemoetkomende fietsster aan. Hierdoor viel de bestuurster van de fiets op de grond. Snelheid was nog geen 10 km per uur. De fietsster is door de ambulance ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Woensdagmiddag 23 maart omstreeks 13.00 uur aanrijding tussen fietsers en personenauto. Bestuurder van personenauto wilde vanaf de Stetweg de Costerstraat oprijden. Beide fietsers reden op de fietsstrook, parallel aan de Costerstraat in de richting van de van Haerlemlaan. Volgens eigen verklaring van de fietsers stond personenauto stil en trok op om de weg op te rijden. Hierbij werden de fietsers geraakt en kwamen ten val. Bestuurder personenauto mogelijk verblind door de zon. Ambulance ter plaatse voor de beide slachtoffers.

Donderdagnacht 24 maart om 00.50 uur zag de politie een voertuig door Castricum rijden. Had een lichte slinger. Op de Cieweg stopteken gegeven voor WVW-controle. Bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Blaastest gaf G/F aan, hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar. Aldaar blies de bestuurder als gevorderde bestuurder 700 Ugl. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd.

Op zaterdag 26 maart omstreeks 08.10 uur is de toegangsdeur van een winkel op de Burgemeester Mooijstraat vernield. Daarna is de kassa van de winkel weggenomen met wisselgeld er in. De dader betrof een man in donkere kleding op een zwarte fiets, vermoedelijk en E-bike, die met de grijze kassa onder zijn arm de Geelvinckstraat is ingereden. Getuigen mogen zich melden via 0900-8844.

Op zondag 27 maart omstreeks 11.00 uur kwam er een melding van een schreeuwende man in de duinen. De man zou op de Oude Schulpweg, nabij de uitspanning ‘Hof van Kijk Uit’, de bij hem aanwezige vrouw mishandeld hebben. De vrouw had omstanders gevraagd de politie te bellen, omdat de man haar de hele nacht zou hebben mishandeld. Nabij de afslag Onderlangs is het stel aan getroffen. Ze hadden in het bos geslapen, omdat ze zonder vaste woon- of verblijfplaats waren. In bijzijn van de politie ging de man nog steeds dreigend tekeer tegen de vrouw. Na staande houding is gepoogd het stel te begeleiden naar het NS station Castricum om met de trein richting Zaandam te gaan. Dat lukte niet, omdat de man de vrouw bleef uitschelden. Hij is uit nood, voor het verstoren van de openbare orde, aangehouden en naar het politiebureau in Alkmaar gebracht, waardoor het rustig werd in Castricum. Omstreeks 13.00 uur is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld. De dame stond hem toen bij de receptie al op te wachten.

Limmen

Op zaterdag 26 maart omstreeks 16.15 uur reed er een brommer over de kruising van de Burgemeester Nieuwehuijsenstraat met de Rijksweg. De bestuurder sprong ineens van de scooter af en ging snel lopen. Tijdens de controle bleek hij niet in bezit van een rijbewijs. Hij ontkende in alle toonaarden gereden te hebben. De uitlaat was gloeiend heet. Deze bestuurder, een 16-jarige jongeman uit Limmen, heeft thuis zijn ID bewijs getoond. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn moeder was niet blij met zijn gedrag.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57