Logo uitkijkpost.nl
Alja Doorn, Elmer Ypenburg (managers ViVa! Zorggroep) en bewoonster Sjaantje Zonneveld (88) ontvangen het eerste winterpakket uit handen van wethouder Ron de Haan.
Alja Doorn, Elmer Ypenburg (managers ViVa! Zorggroep) en bewoonster Sjaantje Zonneveld (88) ontvangen het eerste winterpakket uit handen van wethouder Ron de Haan. (Foto: Henk de Reus via gemeente Castricum)
Castricum

Winterpakketten voor bewoners De Santmark

CASTRICUM - Wethouder Ron de Haan (SamenLeven) reikte maandag 24 januari de eerste winterpakketten uit aan de bewoners van woonzorgcentrum De Santmark van ViVa! Zorggroep. De gemeente Castricum wil hiermee extra aandacht besteden aan groepen mensen die veel last hebben van negatieve sociale gevolgen van corona, zoals ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Iedereen in Nederland heeft dagelijks te maken met de nare gevolgen van corona. Dat is sterker geworden sinds de lockdown is ingegaan, vlak voor de kerstdagen. Kwetsbare ouderen hebben het extra zwaar. Om deze groep wat meer aandacht te geven, heeft de gemeente een speciaal winterpakket ontwikkeld, vol met lekkernijen en deels van lokale herkomst.  

Tijdens de Feestdagen zijn er altijd wel wat leuke dingen te doen voor kwetsbare ouderen. Maar daarna, als het nieuwe jaar is begonnen, is er vaak een zwart gat. Vandaar dat de gemeente ervoor heeft gekozen om nu de winterpakketten uit te delen. 

De gemeente hoopt dat het lekkere pakket de dagen van de mensen een beetje verlicht.

Bron en foto: website gemeente Castricum.

Meer berichten