Afbeelding
Foto: Pixabay

Webinars energiebesparing uitstekend bezocht

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo organiseerden voor de eerste keer samen met het Duurzaam Bouwloket verschillende digitale informatieavonden voor hun inwoners om energie te besparen. Samen optrekken om stappen te zetten naar een verduurzaming van de woning. Deze aanpak bleek een groot succes. In totaal schoven ruim 800 huishoudens aan.

De webinars gingen over de inkoopactie woningisolatie, het verduurzamen van een vooroorlogse woning en een jaren ’90 – ’00 woning. Tijdens het webinar ontvingen inwoners informatie van een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket en was er gelegenheid om vragen te stellen via de chatfunctie. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Informatieavond energiebesparing woningen
Speciaal voor huiseigenaren met een woning uit bovengenoemde bouwjaren is een stappenplan ontwikkeld, dat werd gepresenteerd tijdens de online informatieavond. Ook kwam er informatie over subsidies en financieringen, de lokale inkoopactie voor isolatie en de gratis adviesgesprekken langs. Verschillende bouwjaren betekent andere soorten huizen en een ander stappenplan voor het verder verduurzamen van de woning. Daarom werden er aparte informatieavonden georganiseerd.

Wethouder van de gemeente Castricum, Falgun Binnendijk, vertelt namens de drie gemeenten: “Het is goed om te zien dat deze aanpak heeft gewerkt. Als gemeenten staan we allemaal voor dezelfde uitdaging. De weg naar duurzame energievoorziening op deze manier gezamenlijk oppakken is dan ook een logische keuze. We kunnen het niet alleen, maar ook niet zonder onze inwoners. Met deze webinars kunnen we informeren en faciliteren tegelijk. Dan is het mooi om te zien hoeveel inwoners er gebruik van hebben gemaakt om te zien dat het leeft.”

Terugkijken
Heb je de webinars gemist? Geen probleem, je kunt een terugkijklink aanvragen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl en klik dan op het webinar voor de energiebesparingsaanpak of de inkoopactie isolatie.

Inkoopactie isolatie
Op dit moment loopt er ook een inkoopactie voor woningisolatie, in samenwerking met regionale bedrijven. Wil je jouw woning verduurzamen? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl en kijk naar de mogelijkheden of bel naar 072 743 39 56. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57