Logo uitkijkpost.nl
Anita Kok met het boek 'Tom en Streepje'
Anita Kok met het boek 'Tom en Streepje' (Foto: aangeleverd)
Castricum

Anita Kok illustreert kinderboek ‘Tom en Streepje’

CASTRICUM - Kunstenares Anita Kok, afkomstig uit Castricum, heeft het in oktober gelanceerde kinderboek ‘Tom en Streepje’ geïllustreerd. 

Ze vond het heel bijzonder dat de schrijfster, Titia Schut, Anita als illustrator uitkoos nadat ze een schilderij van haar zag van een klein blond jongetje. Dat was haar Tom. “Ik vond het geweldig om samen met de schrijfster iedere keer te kijken welke tekening ik zou maken bij haar tekst. Wij zijn allebei heel trots op hoe het boek is geworden.” Ook tijdens voorlezen van het boek op enkele basisscholen in Castricum en Heemskerk, werd er enthousiast gereageerd door de kinderen.

Het boek gaat over Tom, die elke week op bezoek gaat bij de zebra’s in de dierentuin. Een ervan is zijn vriend: Streepje. Op een dag is Streepje verdrietig omdat hij zijn zwart-witte strepen zat is. Het liefst wil hij ook verschillende kleuren Tom helpt hem daarbij en bedenkt een oplossing. Gaat het hem lukken zodat Streepje weer blij wordt? Tom en Streepje is een prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het boek ‘Streepje en Tom’ is verkrijgbaar bij boekhandel Laan.

Meer berichten