Het leerplein
Het leerplein Foto: aangeleverd

Informatieavond Unit-onderwijs

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Op donderdag 28 oktober geeft de OBS de Kustlijn in Castricum een algemene ouderavond, in zaal Geesterhage, met informatie over het unit-onderwijs m.m.v. Ineke van Sijl – senior adviseur van Slimonderwijs. De school heeft de overtuiging dat het unit onderwijs een geweldige ontwikkeling is op onderwijskundig gebied en goed is voor de talentontwikkeling van de kinderen door het geven van maatwerk en wil hier graag vorm aan geven.

De tijd waarin wij, en dus ook de kinderen leven, is aan grote veranderingen onderhevig. Het gaat niet langer om ingestampte kennis, maar er worden andere vaardigheden van kinderen en volwassenen gevraagd: kritisch denken, oplossingsgericht werken, samenwerkend leren en creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Unitonderwijs biedt hiervoor de mogelijkheden.

De organisatie van unit-onderwijs is anders in vergelijking met het leerstofjaarklassensysteem. De leerlingen worden anders ingedeeld; zo is er een onderbouw unit van groep 1, 2 en 3, een middenbouw unit van groep 4 en 5 en een bovenbouw unit van groep 6, 7 en 8. Zo’n unit is de nieuwe basisgroep en daarbinnen worden de kinderen onderverdeeld in niveaugroepen, waarbij gekeken wordt naar de ontwikkeling van de kinderen. Zij worden dus niet meer op basis van leeftijd ingedeeld, maar kunnen zich op hun eigen niveau ontwikkelen. Na een instructie gaan de kinderen in groepjes de opdrachten zelfstandig verwerken op het leerplein (binnenkort voorzien van nieuw meubilair) onder toezicht van de leerkracht en onderwijsassistent. Op deze manier streeft de OBS de Kustlijn ernaar om zo goed mogelijk recht te doen aan de verschillen in leerbehoeften en talenten van kinderen.

Deze informatieavond is niet alleen interessant voor alle ouders van de OBS de Kustlijn, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe onderwijsontwikkelingen en de mogelijkheden die de OBS de Kustlijn biedt. Daarom zijn, naast de ouders, alle bewoners van Castricum uitgenodigd on deze avond bij te wonen op donderdag 28 oktober a.s., om 19.30 uur in Geesterhage.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via 0251-651656.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57