Afbeelding
Foto: Gemeente Castricum

Groene Straten Gezocht

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Gemeente Castricum is op zoek naar groene straten! Heeft u zelf of met uw buren de straat vergroend en bent u trots op het resultaat? Doe dan mee aan ‘Groene Straten Gezocht’.

Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderende klimaat. Om deze gevolgen te temperen starten steeds meer inwoners met het vergroenen van de straat met bijvoorbeeld geveltuintjes, planten in plaats van tegels, het plaatsen van regentonnen of zelfs groene wateropvang in het midden van de straat. Deze mooie initiatieven wil de gemeente in het zonnetje zetten.  

Iedereen kan eenvoudig meedoen. Stuur vóór 22 oktober een foto van uw straat in met een omschrijving wat u in de straat heeft gedaan naar mailadres: info@watzr.nl. De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat. U ontvangt een vrolijke straatvlag en u maakt kans op een leuke prijs. Hiermee laat u zien dat u heeft geWatZrd. Ge-wat?

Met WatZr wordt een kleine actie op of rond het huis bedoeld zoals vergroening van de tuin, waterdoorlatende straten, wateropvang met regentonnen en het plaatsen van geveltuintjes. Zo helpt u mee om de omgeving koeler te maken, kan overtollig water sneller weg en houden we ook water langer vast als dat nodig is. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek die van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november plaatsvindt. 

Deze actie is onderdeel van de WatZr-campagne, een initiatief van 28 gemeenten in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, PWN en HHNK. Gezamenlijk voeren zij de meerjarige WatZr-campagne die inwoners uitnodigt om mee te doen aan het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Wilt u weten wat u kan WatZr-en? Ga dan naar de website Watzr of volg ze via social media.

Bron en foto: Gemeente Castricum.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57