Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Gastvrouw of -heer gezocht voor bibliotheek

CASTRICUM - Wil jij ervoor zorgen dat klanten zich welkom voelen in de bibliotheek? Als gastvrouw of gastheer bij de bibliotheek ben je het eerste aanspreekpunt bij binnenkomst. Je vindt het leuk om een praatje met bezoekers te maken en helpt bezoekers om hun weg te vinden in de bibliotheek. Je beantwoordt huishoudelijke vragen, helpt waar nodig bij de zelfbediening en verwijst bezoekers met gerichte collectievragen door naar de medewerkers. Daarnaast ondersteun je de medewerkers met verschillende praktische werkzaamheden die variëren per dagdeel. 

Voor de vestiging in Castricum zijn ze voor de vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op zoek naar een gastvrouw of gastheer. 

Wie zoeken zij?
Ze zijn op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te helpen. Je hebt een open houding en je bent klantgericht, je bent sociaal en communicatief vaardig. Je bent flexibel in de afwisseling van je werkzaamheden, je bent wekelijks beschikbaar voor minimaal 1 vast dagdeel en je bent bereid om een paar keer per jaar als gastvrouw/heer te helpen bij activiteiten en deel te nemen aan deskundigheidsbevordering.

Wat bieden ze de vrijwilligers?
Ze bieden je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst. 

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse om als gastvrouw/heer aan de slag te gaan in vestiging Castricum? Of heb je vragen over deze functie? Stuur een mailtje met je motivatie en de dagdelen waarop je zou kunnen naar Nathanya Dekker (vrijwilligerscoördinator Castricum) via vrijwilliger@bknw.nl.  

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen zij van de vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen zij voor je aan. 

Meer berichten