Afbeelding
Foto: aangeleverd

Energiebesparingsaanpak voor inwoners met een jaren ’50, ’60, ’70 of ’80 woning

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Speciaal voor inwoners organiseert de gemeente Castricum een aanpak voor energiebesparing, voor woningeigenaren met een woning uit de bouwjaren 1950 t/m 1969 en bouwjaren 1970 t/m 1989. Deze woningen zijn vanuit de bouw beperkt geïsoleerd, dus er valt nog veel winst te behalen. “We vinden het belangrijk al onze inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning,” geeft wethouder Falgun Binnendijk aan. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Duurzaam Bouwloket en CALorie Energie.

Online informatieavonden op 26 mei
Woningen met een bouwjaar uit de jaren ’50-’60 en ’70-’80 zijn bij de bouw beperkt geïsoleerd. De gemeente houdt daarom twee digitale informatieavonden om inwoners te informeren hoe je deze types woningen (verder) energiezuinig en comfortabel kan maken. Deze avonden zijn beide op woensdagavond 26 mei:

- Jaren ’50-’60 is van 19:30 uur – 20:30 uur. Schrijf u hiervoor in via www.duurzaambouwloket.nl/5060castricum

- Jaren ’70-’80 is van 20:30 uur – 21:30 uur. Schrijf u hiervoor in via www.duurzaambouwloket.nl/7080castricum

Tijdens de online informatieavonden presenteren het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met behulp van onder andere subsidies, een gratis woningscan, een gratis telefonisch adviesgesprek of een adviesgesprek aan huis. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ook over de eigen (specifieke) situatie.

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket
Voor vragen over het isoleren van de woning, de verduurzamingsaanpak, subsidies of andere duurzame (ver)bouw-kwesties kan contact worden opgenomen met Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl/, info@duurzaambouwloket.nl of 072 743 39 56.

Subsidieregelingen
Er zijn op dit moment landelijke subsidieregelingen beschikbaar, waardoor het financieel nog aantrekkelijker is om uw woning stapsgewijs te verduurzamen. Welke dat zijn is terug te vinden via de online subsidiecheck op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck of te zien tijdens een van de informatieavonden.