Afbeelding
Foto: aangeleverd

Meivakantieactiviteiten verademing voor de kinderen in coronatijd

Sport Castricum

CASTRICUM - Afgelopen meivakantie stonden maar liefst 15 sportieve activiteiten op het programma van Team Sportservice Kennemerland. De vakantieactiviteiten worden elke schoolvakantie georganiseerd voor de jeugd uit de gemeente Heemskerk en Castricum. Onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, buurtsportcoaches en verenigingen hebben ruim 250 kinderen zich van hun sportiefste kant laten zien.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan een gevarieerd programma met beachsporten, sportinstuiven, voetbal, camping-games, bootcamp en atletiek. De gratis vakantieactiviteiten zijn een zeer welkom alternatief voor de kinderen nu veel uitjes of vakanties in de coronatijd niet door kunnen gaan. Helaas zat het weer niet altijd mee, maar gelukkig heeft het merendeel van het programma plaats kunnen vinden.

De sportieve activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de inzet van verenigingen. Handbalvereniging DSS stelde de nieuwe beachvelden beschikbaar, zodat de kinderen konden kennismaken met beachhandbal, beachvoetbal en beachvolleybal. Voetbalvereniging ADO’20 verzorgde een leuke training speciaal voor meisjes. De sportcarrousel met beachvolleybal van 2Beach/VV Croonenburg en atletiek van AVC werd helaas afgelast, maar wordt binnenkort ingehaald.

De sportieve speurtochten die Team Sportservice Kennemerland heeft uitgezet in de gemeente Castricum en Heemskerk zijn ook deze vakantie weer door veel gezinnen gedaan. De speurtochten zijn gratis en ook de komende maanden nog te spelen met de app Seppo. Meer informatie over de verschillende tochten en de app Seppo is terug te vinden op de website www.teamsportservice.nl/kennemerland.

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland kan hun website goed in de gaten houden. Eind juni wordt hier het programma van de zomervakantie gepubliceerd.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57