Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ellen maakt cadeautjes om steun en liefde te geven

Human Interest Castricum

CASTRICUM - Ellen Rohde (41) maakt als dagbesteding cadeautjes en schenkt ze aan mensen die wel wat extra steun en liefde kunnen gebruiken. Inmiddels heeft ze al honderden mensen en projecten gesteund. Dat ze leeft met fysieke beperkingen weerhoudt haar er niet van zich in te zetten voor de medemens. Voor een kleine bijdrage verkoopt ze prachtige handgemaakte sieraden en cadeautjes. De opbrengst gebruikt ze om haar dagbesteding te financieren. Aan de Martin Luther Kinglaan heeft ze twee etalages ingericht en mensen kunnen op afspraak rustig komen struinen bij ‘Miss Snoes’. 


“Sinds mijn 19e leef ik met de invaliderende postvirale hersenziekte ME. Inmiddels in een gevorderd stadium, met daaruit voortvloeiend hersenletsel en visuele beperkingen”, vertelt Ellen. “Twee jaar geleden was daarin een keerpunt voor mij, doordat ik door gebrek aan hulp bijna ben overleden. Ik was heel erg verzwakt en ondervoed. Ik kon niet meer praten en ook niet alarmeren. Toch voelde ik van binnen dat ik nog niet klaar was met mijn leven. Ik ben zo goed als het ging opgekrabbeld. 

Door mijn zware gevoeligheid voor stimuli zoals licht, geluid en bewegingen leef ik tamelijk geïsoleerd. Ik bedacht een manier om met mensen indirect in contact te komen en stuurde mijn pop Pablo op ontdekkingsreis over de wereld. Mensen kleden hem leuk aan en nemen foto’s van de avonturen die ze met hem beleven. Zo is hij al in Engeland, Amerika, Japan, Thailand, Duitsland en Finland geweest.” Bekijk de avonturen van Pablo op Facebook.

“In September 2019 kwam ik op het idee om leuke spulletjes in te zamelen en door te geven”, vervolgt Ellen. “Dit was direct een succes. Omdat ik het leuk vindt om met hulp creatief bezig te zijn (andere mensen zijn mijn handen) ben ik overgestapt op het maken van cadeautjes voor iedereen die wel wat extra steun en liefde kan gebruiken. Ik pakte mijn oude hobby sieraden maken op waarmee ik de materialen deels bekostig voor de cadeautjes, de rest zamel ik in via Facebook. Dit heeft er in geresulteerd dat ik met de mensen die mij bijstaan minstens 500 mensen en projecten heb kunnen steunen. Denk hierbij aan een blijfgroep, mensen die zich eenzaam voelen, scholen, instellingen, hulpverleners, ernstige ziekte kinderen en meer. Mijn sieraden en cadeautjes lopen erg goed en daarom heb ik twee etalages aan huis gecreëerd met een plek in mijn huis om leuke spulletjes op afspraak te komen bezichtigen. Als iemand iets leuks ziet wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor mijn dagbesteding, betalen kan eenvoudig met een Tikkie.”


Ellen is bereikbaar via ellenrohde@hotmail.com of door een sms te sturen naar 06-46525966. Kijk voor meer informatie op Het doorgeefwinkeltje van Miss Snoes op Facebook of op www.snoezigbijtje.nl.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57