Logo uitkijkpost.nl
Foto: Auticafé Kennemerland
Regio

Thema avond autisme en daten/relatie

REGIO - Het Auticafé Kennemerland organiseert een thema avond: Autisme en daten/relatie.

Een van de kenmerken van een autismespectrumstoornis zijn de beperkingen/moeilijkheden in de sociale interactie met andere mensen. De Theory of Mind stelt dat mensen met autisme het lastig kunnen vinden om zich te kunnen verplaatsen in de gevoelens/bedoelingen van andere mensen. Lorna Wing kwam met de theorie dat er mensen met autisme zijn die het prima vinden om alleen te zijn, maar dat er ook mensen met autisme zijn die wel sociaal contact zouden willen hebben maar dat lastig vinden of het op een manier doen die anderen ‘raar’ zouden vinden. Door ouders worden veel vragen gesteld over de toekomst van hun kind. Zal deze in de toekomst een eigen leven kunnen leiden en wel of geen partner en/of kinderen kunnen krijgen. Dit zijn ook vragen die mensen met autisme zelf kunnen hebben. 

Birsen Basar wil graag in deze online lezing om haar ervaringen over daten en het hebben van een relatie en met de bezoekers aan de lezing in gesprek gaan. Andere deelnemers mogen ook hun ervaringen delen. Birsen Basar is werkzaam bij een gemeente, schrijft boeken, geeft presentaties, maakt films en is sinds 2014 NVA-ambassadeur. Ze geeft voorlichting over autisme in Nederland en Turkije. Elf jaar geleden, op haar 21e, kreeg zij de diagnose autisme.

Dit is een online bijeenkomst via Zoom op dinsdag 17 november van 20.00 uur tot 21.30 uur. Het Zoomaccount is van van 19.50 uur tot 20.15 uur open en wordt daarna een besloten groep in verband met de privacy. Aanmelden kan tot 17 november 17.00 uur.  Aanmelden kan via de website van Auticafé Kennemerland.

Meer berichten