Logo uitkijkpost.nl
Foto: Johan Olling op Facebook
foto’s Limmen

Eindelijk weer viering na verwoestende brand Corneliuskerk

LIMMEN - Er wordt gebuffeld in de Corneliuskerk. Dit alles om komend weekend bisschop Jan Hendriks te kunnen ontvangen voor de eerste eucharistieviering sinds de verwoestende brand op donderdag 3 mei 2018. 

Het hoofdaltaar wordt schoongemaakt, gordijnen opgehangen, marmerwerk gerepareerd, Antonius op zijn sokkel gehesen, de pastoorsgang gepoetst, de schakelkast in de sacristie geplaatst, de hoogwerker die door de kerk rijdt om het plafond van de toekomstige ontmoetingsruimte af te werken. Dit alles ondersteund door de herrie van een drilboor die een muur bij het halletje naar de Mariakapel aan het openbreken is. Maar het gaat lukken. 

Zondag 20 september kunnen slechts 120 kerkgangers de plechtigheid meevieren, maar C-TV Castricum maakt opnames die later bekeken kunnen worden. Ook op www.corneliuskerk-limmen.nl.

Lees ook:
Zeer grote brand Corneliuskerk Limmen
De Corneliuskerk één jaar na de verwoestende brand
Twee jaar na verwoestende kerkbrand Limmen: “We zijn er nog niet, maar halen de Kerst”

Klaas Winter uit Limmen schreef op zondag 13 september een mooie ode aan de tijdelijke noodkerk ‘Heeren van Limmen’, waar de kerkdiensten de afgelopen tijd gehouden werden.

Geen kermis, toch nog “Heeren”.

 1. In een -voor corona termen- “volle bak” vond vanmorgen de laatste zondagsviering plaats in Neerlands jongste “noodkerk”.
  Met gemengde gevoelens nam Limmen een piepklein beetje afscheid van het tijdelijke ‘fenomeen’.Je gaat er aan wennen, aan het “knusse”.
  Een aantal “mooie” begrafenissen vanuit de Heeren van Limmen herinner ik aan de uit nood geboren kerkelijke accommodatie.
 2. Het -doordeweekse- zal nog wel tot de komende kerst in de “Heeren” blijven, maar het zondagse gaat toch echt oversteken.
  Behalve de koffie! Die blijft nog in de vertrouwde “leutbunker”. 

 3. Alsof de brand van ‘18 nog niet erg genoeg was, brak de coronapandemie ook nog uit en loopt als een rode draad door het-uitdebrand-tijdperk heen.
  Een ramp na de ramp als het ware! Maar na 3 maanden “niet” gingen de deuren weer mondjesmaat open.

  Vol goede moed volgende week naar de onofficiële opening van onze Cornelius in het hart van Limmen.
  En dan gistermorgen de laatste zondagsmis in de Heeren, een afscheid, en volgende week een nieuwe start, naar de nieuwe Cornelius, die een tweede leven in zal gaan.
  Het zal me benieuwen hoe het zal gaan,en hoe het is geworden, onze opgepoetste kerk, in vol ornaat. Afscheid van een geïmproviseerde, maar zeker leuke tijd ondanks de “coronale” ellende. 
  Zondag 20 september, een frisse start en ik ben er bij. 

Bronnen: Pastor Johan Olling en Klaas Winter op Facebook
Foto’s: Pastor Johan Olling op Facebook

Meer berichten