Deze foto is onlangs van de bloemrijke dijk gemaakt. Gehoopt wordt dat dit jaar een te vroege maaibeurt achterwege zal blijven.
Deze foto is onlangs van de bloemrijke dijk gemaakt. Gehoopt wordt dat dit jaar een te vroege maaibeurt achterwege zal blijven. Foto: Janny van Hoven

Blijft het een bloemenfeest op de dijk?

Algemeen Castricum

Akersloot – Het Castricumse groenbeleid is erop gericht om de biodiversiteit te bevorderen. De gemeente Castricum heeft in 2019 bewonersinitiatieven ondersteund om in het openbare groen bloemenweides aan te leggen. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Bijzzzaak, een groep inwoners die zich sterk maakt voor een natuurlijke gemeente. Hoe anders is het Hoogheemraadschap in dat jaar te werk gegaan.

Enkele jaren gelegen is de dijk langs de Klaashoorn- en Kijfpolder opgehoogd en met een bloemenmengsel ingezaaid. Onlangs ontving de Stichting Alkmaardermeeromgeving een mailbericht van een verontruste inwoonster van Akersloot. Daarin schreef zij: “De dijk langs het Alkmaardermeer en de Klaas Hoorn- en Kijfpolder (Hennie Groot-Schermerpad) in Akersloot is nu een lust voor het oog. De vele bloemen zorgen voor een kleurenexplosie. Ook vorig voorjaar was de dijk werkelijk een plaatje. Tot grote ontsteltenis van de vele wandelaars en fietsers werd daar half juni abrupt een einde aan gemaakt door het drastisch maaien van de hele dijk, ook vlak langs het wandel/fietspad. Een aantal bloemen bloeide nog maar net, dus van zaadvorming was nog geen sprake.” Zij heeft zich tot de Stichting gewend in de hoop dat deze organisatie de juiste mensen weet te benaderen om een herhaling van vorige jaar te voorkomen. Het Hoogheemraadschap is via de mail gevraagd een te vroege maaibeurt achterwege te laten.  

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57