Logo uitkijkpost.nl
Foto: NH Nieuws
Castricum

Topdrukte op strand: "Als ik dit had geweten was ik niet gegaan"

CASTRICUM - Het strand van Castricum was zaterdag 9 mei afgeladen vol. "Je zou bijna denken dat er geen Corona is als je hier naar het strand kijkt," vertelde een van de strandhuisjes-eigenaren tegen mediapartner NH Nieuws.

Vanwege het coronavirus wordt het nog steeds met klem afgeraden om naar het strand te komen. Toch sloegen strandgangers gisteren dat advies in de wind. Het parkeerdek aan de Zeeweg was, in tegenstelling tot Zandvoort en Bloemendaal, gewoon open. De parkeerplekken stonden gisterenmiddag zo goed als vol en ook richting het strand was het op de fiets een komen en gaan. 

Rond 16.00 uur liepen mensen enigszins verbaasd het strand op. Een meisje zei tegen haar vriend: "Wow, moet je kijken hoe druk het is? Ik dacht niet dat het zó druk zou zijn." Een oudere vrouw zat met haar dochter en een vriendin op klapstoeltjes. "Het is veel drukker dan we dachten, hoewel we wel 1,5 meter afstand houden. Als ik dit had geweten was ik niet gegaan." 

De strandhuisjes waren gisteren sinds lange tijd weer open. Een eigenaar lag in de zon en keek vol ongeloof naar de menigte op het strand: "Wij moeten aan strenge eisen voldoen, met looplijnen en geen gasten buiten de familie. Dan hebben de mensen het op het strand makkelijker. Het is zo druk, dit is echt bizar. We zijn wel erg blij weer in onze strandhuisjes te kunnen." 

Toch viel het de NH Nieuws-verslaggever op dat hoewel het druk was op het strand, mensen wel degelijk 1,5 meter afstand probeerden te houden. "De achtertuin heb je op een gegeven moment ook wel gezien," riep een jongen met ontbloot bovenlijf.

Meer berichten