Afbeelding
Foto: Screenshot uit Video NH Nieuws

Nog even geduld voor strandhuisjes: "Pas eind volgende week mag helft gebruikt worden"

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Slecht nieuws voor de gebruikers van strandhuisjes op het strand van Castricum. Pas eind volgende week op z'n vroegst mogen die gebruikt worden. "En dan ook nog maar de helft", vertelt balende verhuurder Richard Groot vrijdag 1 mei aan mediapartner NH Nieuws

"Het is wachten op de aanpassing van de plaatselijke noodverordening, zo is mij verteld. Als het ergens veilig kan, dan is het op het strand." Al eerder legde verhuurder Richard Groot uit dat het in de strandhuisjes veilig is. "Alle huisjes, op een enkele na, hebben eigen voorzieningen, sanitair en er zitten glazen schotten tussen."

Donderdag 30 april is een nieuwe noodverordening voor Noord-Holland Noord ingevoerd, die de nieuwe maatregelen van de overheid heeft verwerkt. Daarin staat dat er weer gebruik gemaakt kan worden van de strandhuisjes, mits voorzien van eigen sanitair. Maar nog even niet in Castricum. 

Lees ook: Nieuwe noodverordening van kracht, de belangrijkste veranderingen op een rij

"Ik word platgebeld door huurders die willen weten wanneer ze hier terecht kunnen", zegt Richard Groot. "Maar ze moeten nog tot eind volgende week wachten. Ik kreeg zojuist van de gemeente door dat zij hun aangepaste verordening aankomende donderdag of vrijdag publiceren. Tot die tijd mag er niks. Daarna kan men tot 20 mei, wanneer premier Rutte nieuwe regels bekend maakt, onder nog nader te bepalen voorwaarden de huisjes in. Een van die voorwaarden is sowieso dat maar vijftig procent tegelijk gebruikt mag worden. Hoe we dat moeten gaan regelen moeten we nog bedenken. We begrijpen dat men uiterst voorzichtig is, maar ze maken het wel ingewikkeld, onnodig ingewikkeld, vind ik. De huurders moeten dus nog even geduld hebben, maar dit is wel weer een teleurstelling voor ze."

Lees ook: Teleurstelling eigenaren strandhuisjes

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 9 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 11 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20