Afbeelding
Foto: Screenshot uit Video NH Nieuws
VIDEO

Teleurstelling eigenaren strandhuisjes

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Een zacht briesje en een lekker warm zonnetje: voor eigenaren van een strandhuisje zouden dit prachtige dagen zijn geweest. Maar het coronavirus gooit roet in het eten, want de strandhuisjes in Castricum mogen niet worden betreden. En dat vinden veel eigenaren krom, zo valt te lezen op de website van onze mediapartner NH Nieuws.

Joke de Boer uit Badhoevedorp heeft er alle begrip voor dat er stevige maatregelen moeten worden genomen om het coronavirus de baas te worden. Ze gaat al 18 jaar met haar gezin naar Castricum om te genieten van de kust en de zee. Daarnaast is ze penningmeester van de Vereniging Strandhuisjes Castricum.  De maatregel om ook de strandhuisjes op slot te gooien vindt ze overdreven.

"We hebben een huisje met een eigen badkamer en toilet. We hebben een eigen opgang en er zitten hoge schotten tussen de huisjes. Eigenlijk zijn dit rijtjeswoningen. In de supermarkt sta je dichter op elkaar dan wij hier op het strand. Dat is eigenlijk bizar. We hadden ook al afspraken gemaakt met alle leden om afstand te houden en alleen met het eigen gezin gebruik van het huisje te maken, maar we mogen er toch niet in."

Volgens Richard Groot, verhuurder van de huisjes, is het wrang dat de mensen nu niet in hun huisje terecht kunnen. "Mensen zijn teleurgesteld, ze snappen het wel, maar begrijpen het niet. De veiligheidsregio volgt een beleid en kan moeilijk uitzonderingen maken. Dat begrijp ik, maar ik hoop dat ze hier maatwerk willen leveren. Maar daarvoor zal het nog te vroeg zijn."

En zo staat burgemeester Toon Mans van Castricum er ook in. Hij begrijpt dat mensen teleurgesteld zijn en zelf vinden dat ze genoeg afstand kunnen houden, maar dat is volgens hem niet de kern van het probleem. "We willen dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven. De campings en de jachthavens zijn ook gesloten. Dan hoor je ook niet naar het strand te gaan."

Geen onnodige drukte op het strand dus en dat betekent dat Joke nog even geduld moet hebben voordat ze weer van haar strandpaleisje kan genieten. "Dit is uniek, we worden wakker met de zee en 's avonds kijken we naar de ondergaande zon. Je verheugt je er in de winter al op om weer naar het licht te gaan. We hopen dat we er snel weer van kunnen genieten."

Bekijk ook de video die Tom Jurriaans van NH Nieuws maakte:


Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 18 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57