Afbeelding
Foto: aangeleverd

Strandvondstenmuseum vertrekt van de Zanderij

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Op donderdag 1 oktober beëindigt Zorgkwekerij Twisk Zanderij vof, zoals het bedrijf officieel heet, de bedrijfsvoering en sluit dan ook de deuren van het Strandvondstenmuseum. 

Menno Twisk: "We komen onze verplichtingen voor de reserveringen tot 1 oktober aanstaande nog na, tenzij de beperkende maatregelen dat onmogelijk maken. Hoewel we al een paar jaartjes langer meegingen dan het Huis van Hilde, zijn we er toch wel trots op te kunnen melden dat wij sinds de start in december 2011 toch ook wel bijna 500.000 bezoekers hebben mogen verwelkomen. Ook hebben we al die tijd, ondanks het ontbreken van een volwaardige exploitatievergunning, onze 'eigen broek kunnen ophouden’. Qua zorg en educatie kijken wij met voldoening terug naar een aantal succesvolle (ggz-) begeleidingstrajecten en de vele leerlingen, van met regelmaat terugkerende scholen, die voor een educatief programma langskwamen. De programma’s voor de jeugd werden vaak afgesloten met een speurtocht met als afsluitende verrassing de inmiddels bekend geworden ‘bollenmandrit’’ door het museum. 

Het is niet de coronacrisis die ons tot de sluiting dwingt, maar voorzichtig geformuleerd heeft het omschakelingsproces van ons oorspronkelijk 4,5 hectare grote bloembollenbedrijf naar een sociaal culturele onderneming met museum en zorgkwekerij, geen eerlijke kans gekregen, en hebben we moeten kiezen voor een beëindiging van de onderneming op de Zanderij. We maken hiermee tevens plaats voor nog meer natuuruitbreiding. 

Format en naam Strandvondstenmuseum blijven bestaan
Als echte ondernemers gaan we natuurlijk niet bij de pakken neerzitten, maar blijven onder de naam Strandvondstenmuseum, met een deel van de collectie wat we in een leskist stoppen, ‘mobiel’ actief. We mikken nu meer op het geven van presentaties, gastlessen en lezingen bij scholen en instellingen.

Per 1 oktober aanstaande kunnen nieuwe school- of groepsarrangementen en presentaties op afspraak ook verzorgd worden in het Juttersmuseum van onze samenwerkingspartner museumboerderij De Zandpolder te Callantsoog in Noord-Holland. Dit juttersmuseum is sowieso een bezoekje waard. Verder hebben we serieuze plannen voor samenwerking met het Juttersmuseum in oprichting te Katwijk (Zuid-Holland). 

Het zogenaamde ‘museumarrangement’ is in de loop van de jaren een belangrijk deel geworden van de succesvolle format van het Strandvondstenmuseum. Dit arrangement bestaat uit een presentatie over strand- en streekhistorie met nostalgie en een cocktail van anekdotes en humor. Qua entertainment gaan we dit hier en daar bijslijpen, een muziekoptreden erin opnemen en zodra de omstandigheden het weer toelaten 'on the road'. Wil men straks een dergelijk arrangement bijvoorbeeld in combinatie met een 'juttersdiner' in een van de strandpaviljoens langs onze kust of op een andere locatie bestellen? Dan is ook dat mogelijk. Reserveren hiervoor blijft gewoon mogelijk via info@strandvondstenmuseum.nl."

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57