Afbeelding
Foto: Pixabay

Meester Jean Paul mag niet meer voor de klas na media-aandacht

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De vader van het gezin uit Castricum bij wie een coronabesmetting werd vermoed, mag geen les meer geven op basisschool 'De Bareel' in Heemskerk, zo valt te lezen op de website van Mediapartner NH Nieuws. De school stelt het niet op prijs dat hij en zijn gezin de media hebben opgezocht.

Toen het gezin Mensing donderdag 5 maart geen coronabesmetting bleek te hebben, was de opluchting groot, lees hierover meer in dit artikel. Kort na dit goede nieuws kreeg vader Jean Paul van zijn werkgever te horen dat hij niet meer voor de klas mag staan. In een mail aan de ouders laat de school weten dat het optreden van het gezin in de media voor grote onrust zou hebben gezorgd bij de school. Hierdoor is er volgens De Bareel een vertrouwensbreuk ontstaan. 

Nadat Jean Paul in quarantaine was gegaan, heeft hij met de school overlegd. De school wilde niet teveel herrie en zei tegen Jean Paul dat hij 'gewoon ziekgemeld zou worden, zonder specifieke reden.' In dat gesprek werd besloten dat er geen media-aandacht zou worden gezocht rond het vermoeden van een besmetting met het virus.

In de voorjaarsvakantie was het gezin op vakantie in Noord-Italië. Nadat het hele gezin ziek werd, wilden ze graag getest worden op het nieuwe coronavirus. Toen Jean Paul's vrouw Rosalie bij de GGD en het RIVM tegen een muur aan liep, stapte ze naar de media. Dit rekent de school Jean Paul aan, terwijl hij hier niet van op de hoogte was. 

Het gezin van Jean Paul emigreert eind van de maand naar Italië. Er zou een afscheid zijn voor de kinderen en hun meester, maar dat kan door het vervroegde vertrek niet doorgaan. Jean Paul zou graag nog afscheid nemen van de kinderen: "Dit zou ook beter zijn voor de klas". 

Jean Paul laat aan NH Nieuws weten dat hij het geheel nog aan het verwerken is en dat hij er knallende hoofdpijn van heeft. "Alle drukte eromheen heeft er flink ingehakt, ik ga zo eerst even flink quality-time besteden aan vrouw en kids."

NH Nieuws ontving meerdere berichten over deze kwestie van betrokken buurtbewoners. Zij vinden dit niet de juiste gang van zaken en vinden het ook erg vervelend dat de kinderen uit groep 8 niet meer met hun meester op kamp kunnen. 

Scholengemeenschap Tabijn, waar De Bareel onder valt, laat weten niets kwijt te willen over personeelszaken. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57