Russisch Neva Ensemble in Castricum
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Russisch Neva Ensemble in Castricum

CASTRICUM - Zondag 12 januari om 20.00 uur geeft het Neva-Ensemble uit St. Petersburg een concert in de St. Pancratiuskerk in Castricum.

Het ensemble komt ieder jaar naar Nederland om een groot aantal concerten te geven. Het ensemble bestaat uit twee zangeressen, drie zangers en een pianiste. Er worden Slavisch-Byzantijnse liederen, Russische volksliederen, aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische) componisten gezongen. De leden van het Neva-Ensemble staan bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Het ensemble krijgt zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de aandacht vanuit de media. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht besteed aan het ensemble en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens 'De muzikale tovenaars uit Rusland'.

Het concert op zondag 12 januari begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte. Het adres van de kerk is Dorpsstraat 115 in Castricum.

Meer berichten