Logo uitkijkpost.nl
Regio

Oliebollenwandeling

REGIO - IVN Midden Kennemerland organiseert op zaterdag 28 december een prachtige winterwandeling in het duingebied van PWN. Enthousiaste natuurgidsen van IVN nemen je mee om te vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna.
Dit jaar is er in tegenstelling tot de afgelopen jaren een ander startpunt.Dus ook een nieuwe wandeling waarbij weer veel moois valt te zien en te ontdekken.

Het duingebied bij Heemskerk is een bijzonder gebied dat wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Ook voor kinderen is dit een geschikte wandeling. Aan het eind van de wandeling wordt je getrakteerd op een warm drankje en een overheerlijke oliebol. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst.

Aanmelden voor deze excursie kan via ivn.nl/mkl
Vertrek is om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de ingang 'Berkenbos',  gelegen aan de Beverwijkerstraatweg  (afslag naar Geversduin) in Heemskerk. Het parkeerterrein ligt evenwijdig aan de doorgaande weg. Kosten zijn 6,50- per persoon inclusief drinken en een oliebol onderweg. Kinderen tot 12 jaar betalen 4,-, je kunt alleen contant betalen. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 en is alleen met pin te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar gratis.

Meer berichten